Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (3-4/5)

Oosterhout, 4 mei 2003

Poging doodslag/mishandeling
TILBURG: Op vrijdag 2 mei hield de politie omstreeks 19.55 uur op de Bredaseweg een 30-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt verdacht van poging doodslag/mishandeling. Hij reed vermoedelijk opzettelijk met zijn personenauto op een andere personenauto in terwijl de inzittenden naast het voertuig stonden. De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Zowel de verdachte als de inzittenden van het aangereden voertuig, een 44-jarige man en 24-jarige vrouw uit Tilburg en een 23-jarige vrouw uit Udenhout, zijn ongedeerd. De verdachte en de inzittenden van het aangereden voertuig zijn bekenden van elkaar, tussen hen was onenigheid ontstaan.

Dronken achter het stuur
TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 2 mei op zaterdag 3 mei om 02.22 uur in de Telegraafstraat een 39-jarige man uit Tilburg aan. De man was onder invloed van drank. Hij heeft een rijverbod van 2 uur gekregen en een boete van 190 euro.

Dronken bestuurder
BERKEL-ENSCHOT: In de nacht van 2 mei op 3 mei hield de politie om 04.37 uur op de Rijksweg N65 een 71-jarige man uit Riel aan voor het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de weg. Bij controle bleek dat de man teveel had gedronken.
De man kreeg een rijverbod van 5 uur en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed
TILBURG: Een 40-jarige Tilburger is op zondag 4 mei om 04.15 uur in de van Hogendorpstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding mee.

Dronken achter het stuur, rijbewijs kwijt
TILBURG: Op zaterdag 3 mei hield de politie om 14.50 uur op de Centaurusweg een 46-jarige man uit Tilburg aan voor rijden onder invloed van alcohol. Een getuige zag de verdachte met zijn auto slingerend over de weg rijden. Deze man belde vervolgens de politie en na controle door de politie bleek dat de man teveel had gedronken. De verdachte heeft een rijverbod van 11 uur gekregen, zijn rijbewijs is ingevorderd en met een dagvaarding op zak is de man na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie beschoten
TILBURG: In de nacht van 3 op 4 mei zag de politie omstreeks 02.15 uur een personenauto met hoge snelheid in de Van Hogendorpstraat rijden. De politie wilde de auto daarom controleren. Terwijl de politieauto achter de personenauto reed, werd vanuit de plaats van de bijrijder een schot afgevuurd richting de politieauto. Vervolgens werd het wapen uit de auto gegooid. De politie heeft een stopteken gegeven en daarop stopte de auto met de verdachten. De inzittenden, twee Tilburgse mannen van 20 en 45 jaar oud, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Er zijn geen gewonden gevallen. De personenauto en het vuurwapen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek is ter plaatse geweest voor onderzoek. Er is nog geen duidelijkheid over het motief voor deze schietpartij.

Schietpartij na relationele problemen
TILBURG: In de nacht van 3 op 4 mei kreeg de politie omstreeks 04.45 uur de melding dat er geschoten zou zijn bij een woonhuis in Tilburg-Noord. Een 39-jarige man uit Tilburg is korte tijd later bij de woning aangehouden door de politie. Deze man ligt momenteel in echtscheiding met de bewoonster van het huis, een 37-jarige vrouw. Volgens de vrouw zijn er al langere tijd problemen in de relationele sfeer. De man woont momenteel elders. Op het moment van de schietpartij waren in het huis ook de drie kinderen aanwezig, twee jongens van 8 jaar en 17 jaar en een meisje van 15 jaar. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Connie Polak