Politie Zaanstreek-waterland



16:44 02-MEI-03
loc.: ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG OOST / PROV WEG P'END-B'HUIZEN

Vrouw licht gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's is vrijdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Assendelft licht gewond geraakt. De 31-jarige bestuurster reed op de Communicatieweg Oost, vanuit de Dorpsstraat in de richting van de kruising met de Vaartdijk. Zij stopte om voorrang te verlenen en dacht dat ze nog wel voor de van links aankomende auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Zaandam, langs kon. Die inschatting was verkeerd: de Zaandammer kwam met een snelheid van - naar eigen zeggen - 75 á 80 km/uur aanrijden. Op de kruising botsten beide auto's op elkaar.
De brandweer moest een portier forceren om de Assendelftse uit haar auto te bevrijden (geen beknelling). Ambulance was ter plaatse, maar zij hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto's door een bergingsbedrijf weggesleept.

***

20:49 02-MEI-03
loc.: MONNICKENDAM, OOSTERWEG / PURMERENDERWEG / KLOOSTERDIJK

Dronken automobilist rijdt auto total loss tegen boom

Bij een eenzijdige aanrijding op de Oosterweg is een 51-jarige man uit Purmerend gewond geraakt.
De man raakte met zijn auto van de weg en reed tegen een boom. Hij werd met de ambulance vervoerd naar het Waterlandziekenhuis.
De man was duidelijk (zichtbaar, ruikbaar en hoorbaar) onder invloed van alcohol. Hij weigerde om een nacht ter observatie in het ziekenhuis te blijven, en tekende ontslagpapieren. Daarop werd hij meteen aangehouden voor rijden onder invloed en moest hij mee naar het politiebureau voor nader onderzoek. Hij weigerde echter alle medewerking aan een blaastest of ademanalyse.
De Purmerender kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Even na middernacht werd hij in vrijheid gesteld.
Het rijbewijs wordt doorgestuurd naar justitie in Haarlem en de invordering wordt (standaard) gemeld bij het Centraal Register Rijbewijzen en Bromfietscertificaten (C.R.B.) te Veendam.

***

21:13 02-MEI-03
loc.: ZAANDAM, KUIKENPAD

Twee meisjes gewelddadig beroofd van fiets

Twee meisjes uit Zaandam werden vrijdagavond met geweld beroofd van hun fiets door een groep van zes jongens in de leeftijd van 16 á 17 jaar oud.
Een 14-jarig meisje fietste over het Kuikenpad (Jagersveld), vanaf het Schildmeer in de richting van het Kogerveld. Bij haar achterop zat haar 13-jarige vriendin. Ter hoogte van het WC-huisje aan het Kuikenpad versperde een groep van zes jongens hen de weg.
Twee jongens hadden een Creools uiterlijk en de ander vier waren van Zuid-europese of Noord-afrikaanse afkomst. Vier van hen droegen een zwarte integraalhelm. Een zwarte scooter (vermoedelijk een Peugeot Fox) stond met draaiende motor op het pad en een zwart overgespoten herenfiets lag in het gras.
Een poging om om de groep heen te fietsen mislukte. De meisjes werden van hun fiets getrokken. Na een korte worsteling gingen twee van de jongens er met de fiets (een blauwgrijze Gazelle-Laguna damesfiets) van door, in de richting van de Sportschool aan het Kalverpad. De overige figuren - allen met helm - pakten de scooter en fiets en reden achter de eerste aan. Opmerkelijk is dat de laatste 2 met een zwarte integraal helm op hun fiets wegreden.
De politie zoekt getuigen van het incident, of mensen bij wie een lichtje opgaat bij de combinatie van deze zes daders (waarvan vier met helm) op scooter en fietsen . Graag bellen met wijkteam Koog-Zaandijk, 0900-8844.


21:34 02-MEI-03
loc.: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Demonstratie tegen verplaatsing Pius X verloopt in alle rust

Een jongerendemonstratie voor het behoud van Pius X op de bestaande locatie is vrijdagavond zonder problemen verlopen. De eigen 'ordedienst' van de organisatie had zich verspreid over de groep van naar schatting 600 á 700 demonstranten, en zorgde zelf voor blokkeringen op de kleinere kruisingen. Door motoragenten werden de grotere kruisingen en de rotondes verzorgd. Wat betreft de politie-inzet geen bijzonderheden.

***

06:42 03-MEI-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, A7

Man verongelukt bij aanrijding op de A7

Een 38-jarige man uit Midwoud kwam zaterdagochtend om het leven bij een eenzijdige aanrijding. Dit gebeurde op de A7 tussen Purmerend en Hoorn. Het slachtoffer was met zijn bestelauto rechts naast de weg geraakt, van het talud af gereden, schampte drie bomen en botste vol op een vierde boom die helemaal afbrak. De auto kantelde en kwam op de linkerzijkant tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer was op slag dood.
Een politieagente had even daarvoor, onderweg naar haar werk, het slachtoffer slingerend over de weg zien rijden. Nog geen minuut nadat ze dit doorgaf aan de meldkamer kwam al de eerste telefonische melding over het ongeval.

***

14:44 03-MEI-03
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Stoppen slaan door na verkeersconflict

Een 21-jarige man uit Zaandam werd aangehouden omdat hij een 58-jarige plaatsgenoot een bloedneus had geslagen en diens auto had beschadigd. Dit gebeurde na onenigheid in het verkeer, die al ontstond bij het invoegen voor de rotonde Kepplerstraat/Vermiljoenweg.
Verderop in de Peperstraat stonden beide auto's naast elkaar voor het verkeerslicht te wachten. Daar escaleerde de boel. De 21-jarige had de indruk dat hij werd uitgedaagd door de andere man, en toen sloegen bij verdachte de stoppen door. Hij gaf enkele klappen en trappen op het portier en portierraam van de 58-jarige Zaandammer en stompte hem in het gezicht. Diverse getuigen zijn gehoord.

***

01:55 04-MEI-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Slachtoffer snel verdwenen

Tijdens de horeca-surveillance zagen politieagenten een aantal personen wegrennen over de Damstraat in de richting van de Wilhelminakade. De agenten zagen een eindje verderop onder de 'poort' een man op de grond liggen, die door een vijftal anderen werd geslagen en geschopt.
Eén van hen sloeg de man op de grond met een langwerpig voorwerp. Deze man rende weg, maar kon ter hoogte van het Postkantoor worden aangehouden. Direct daarna bleek het slachtoffer dat even daarvoor geslagen werd, al te zijn verdwenen.
De aangehouden man, een 21-jarige Zaandammer, gaf aan in zijn been te zijn gestoken door het verdwenen slachtoffer. De verwonding bleek mee te vallen. De man werd kort na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie heengezonden.

***

03:29 04-MEI-03
loc.: ZAANDAM, K KANSTRAAT

Aardig de weg kwijt

Een 17-jarige jongen uit Zaandam werd aangehouden omdat hij een 15-jarig meisje had geslagen.
De jongen was bestrokken bij een opstootje voor een horecagelegenheid. Het meisje liep met haar vriend langs en zei dat ze normaal moesten doen. Voor ze het wist richtte de jongen zijn agressie op haar en sloeg haar meerdere keren.
Toen de politie ter plaatse kwam werd de jongen al door vrienden meegenomen, maar hij werd teruggehaald en aangehouden wegens mishandeling. Hij verklaarde zondagochtend tijdens verhoor 'door de alcohol aardig de weg te zijn kwijt geweest'.

***

04:19 04-MEI-03
loc.: WIJDEWORMER, A7

Dronken bestuurder rijdt auto te water

Een 29-jarige man uit Leeuwarden kwam met de schrik en een pijnlijk rechterbeen vrij nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag met zijn bestelauto te water was geraakt. Hij kon op eigen kracht uit de auto komen. Na een gezondheidscheck in het ziekenhuis werd de man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
De man verklaarde zelf te zijn geschrokken van een auto die hem met grote snelheid inhaalde en afsneed, waardoor hij de macht over het stuur verloor en via de berm aan de rechterkant van de A7 in de sloot terechtkwam. In een eerste verklaring beweerde de man niet te hebben gedronken, maar ademanalyse op het politiebureau wees 375 ug/l uit.
De dienst Verkeersondersteuning van de politie deed ter plaatse onderzoek. Dat wees uit dat de auto over grote afstand in de middenberm links naast de weg heeft gereden, de vangrail heeft geraakt en vervolgens al remmend naar rechts richting sloot is gegaan.
De man gaf in een latere verklaring toe te hebben gedronken.

***

09:34 04-MEI-03
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Vader en dochter vallen met fiets

Op het fietspad naast de Prov.weg kwam een vader met zijn 3-jarig dochtertje met de fiets ten val, waarbij het meisje in het gezicht gewond raakte. Ambulance nam beiden mee naar het ziekenhuis.
De 33-jarige man uit Zaandam reed met zijn dochter in het kinderzitje voor op de fiets. Het kind kwam met een voetje tussen de spaken, waardoor beiden op het fietspad vielen.

***

10:41 04-MEI-03
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Vast op eigen balkon

Een 41-jarige bewoonster was op haar balkon de ramen aan het lappen. Toen zij klaar was, bleek dat de schuifdeur op slot was gegaan doordat een hendeltje naar beneden was gegaan.
Toen kon zij niet meer van het balkon af. De brandweer is gebeld om met de hoogwerker haar van het
balkon af te halen. Toen de brandweer ter plaatse was, kwam net de zus van bewoonster aanfietsen met de sleutel. Inzet van de hoogwerker was niet meer nodig.

EINDE*************************************************


---- --