Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda(4-5)

Breda, zondag 4 mei 2003

Uitslaande brand verfbedrijf (2e bericht)

BREDA: De oorzaak van de grote uitslaande brand in een verfbedrijf op de Nieuwe Donk op het industrieterrein Vosdonk is nog niet bekend.

Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zijn doende met het verzamelen van bruikbare tactische informatie voor het technisch sporenonderzoek dat morgen verricht zal worden. Ook is vandaag het terrein door de technisch rechercheurs verkend. Het terrein is met hekwerk afgezet. Vandaag worden luchtfoto`s gemaakt. De brandweer is nog tot zaterdag 3 mei omstreeks 03.30 uur doende geweest met nablussen. Zaterdag overdag is de brandweer nog enkele malen teruggeweest vanwege stoomvorming boven het afgebrande bedrijf. Medewerkers van het Hoogheemraadschap doen onderzoek naar eventuele verontreiniging.

Speurwerk leidt tot aanhouding woninginbreker

BREDA: De politie heeft zaterdag 3 mei omstreeks 22.40 uur een 22-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een tijdelijke woning (bouwkeet) aan de Vaareindseweg. De politie kon de verdachte aanhouden dankzij speurwerk van de benadeelde.

De eigenaar van de woning constateerde de inbraak zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur. Hij zag dat de deur geforceerd was. Zijn fiets en een rugzak met geld waren gestolen. Op dat moment realiseerde hij zich dat hij in de straat waaraan zijn woning ligt, moest uitwijken voor een tegemoetkomende fietser die een rugzak bij zich had. De aangever is daarop met zijn broer en diens vriendin op onderzoek uitgegaan. Zij bekeken diverse plaatsen in Breda, zoals het Valkenberg, het Station en diverse coffeeshops. Op de Nieuwe Haagdiijk zag een van hen de inbreker op de fiets rijden. Met mobiele telefoons hielden zij elkaar op de hoogte maar raakten de verdachte kwijt in de buurt van de Azijnmakerstraat. Uit eigen onderzoek, door met mensen te praten die zij samen met de dief hadden gezien, kwamen zij achter de identiteit van de verdachte, het gaat om een 22-jarige man uit Etten-Leur. De politie heeft hem gisteravond om 22.40 uur in zijn woning aangehouden. Hij heeft de inbraak inmiddels bekend. Hij is in verzekering gesteld.

Horecatoezicht uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft de afgelopen twee nachten op de gebruikelijke wijze het horecatoezicht uitgevoerd. De politie verrichte 6 aanhoudingen.

De nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 02.10 uur werd een 42-jarige Bredanaar aangehouden voor wildplassen in de Vismarktstraat. Zijn 34-jarige vrouw bemoeide zich met de aanhouding en belemmerde de dienstdoende agenten. Uiteindelijk sloeg ze een agent in het gezicht waarna ze ook werd aangehouden. In de loop van de nacht werd de man in vrijheid gesteld. De vrouw blijft voor de mishandeling van de agent nog in hechtenis. In de Torenstraat werd dezelfde nacht een 27-jarige man uit Breda aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hem was de toegang tot een horecazaak ontzegd. Hij bleef zich op straat agressief gedragen en weigerde uiteindelijk te vertrekken op verzoek van de politiemensen, waarna hij werd aangehouden. Later die nacht kon hij met een proces-verbaal op zak weer vertrekken.

De nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Haven twee broers, van respectievelijk 21 en 19 jaar uit Breda aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. De dronken jongens stonden tegen andere uitgaanders te duwen en gedroegen zich erg balorig. Nadat de verdachten in de politiebus werden gezet ging een groot deel van het publiek bij de politiebus staan. Deze mensen werden diverse malen gesommeerd om verder te lopen. Dit bleek zonder resultaat. Hierop werd een diensthond ingezet om het publiek te laten verspreiden. Een en ander heeft geresulteerd in het terugkeren van rust op de Haven. Op het bureau kregen beide verdachten een processen-verbaal. Daarna werden zij heengezonden. Ook heeft de politie omstreeks 03.00 uur op de Havermarkt een 22-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die het nodig vond om agenten te beledigen met termen als "Kankerwouten`. Daarnaast zijn er 24 mensen bekeurd voor fout parkeren, 7 voor wildplassen en 1 voor het zich ophouden in een portiek.

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige Helmonder aangehouden die verdacht wordt van auto-inbraken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Door een getuige werd zaterdagmiddag omstreeks16.15 uur gemeld dat er werd ingebroken in auto`s op het parkeerterrein aan de Oude Terheijdenseweg (parkeerterrein achter het Station). Toen de agenten ter plaatse kwamen vluchtte de inbreker weg. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte liggend achter een auto aangetroffen. De verdachte is een 30-jarige Helmonder. Bij onderzoek bleek dat er in verschillende auto`s was ingebroken. De verdachte bleek eveneens te voldoen aan het signalement dat was gegeven van een verdachte bij een eerdere inbraak in een auto aan de Spoorstraat. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in.

Ruzie scheidend paar leidt tot vernieling eigen auto

BREDA: Een ruzie tussen een echtpaar dat in scheiding ligt heeft vrijdagavond in de Belcrum geleid tot een escalatie. De man die bij zijn toekomstige ex-vrouw aan de deur kwam, kreeg ruzie over een nog te betalen rekening waarna hij met een breekijzer de ruiten en het dak vernielde van de auto die bij de vrouw in gebruik is. De politie heeft de man, een 40-jarige Bredanaar, aangehouden. Na overleg met Justitie is besloten geen strafvervolging in te stellen omdat het echtpaar nog niet gescheiden is.

Man mishandelt vriendin vanwege een mobiele telefoon

BREDA: De politie heeft vrijdagavond op het Station CS een 28-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van de mishandeling van zijn 28-jarige vriendin. Het stel had in eden wachtruimte ruzie gekregen over het eigendom van een mobieltje omdat de vrouw de relatie wilde verbreken. De man had haar daarna aan haar armen getrokken en met zijn nagels over haar buik gekrast. Een GGD-arts heeft de verwondingen van het slachtoffer bekeken. De spoorwegpolitie werkt de zaak af.

Zwerver bedreigt medewerker daklozenopvang

BREDA: De politie heeft vrijdagavond 2 mei jl. omstreeks 21.20 uur op de Stationsweg te Breda een 35-jarige zwerver aangehouden. De man, die door de Daklozenopvang voor een week geschorst was vanwege eerdere problemen bedreigde vrijdagavond op de Slingerweg omstreeks 19.30 uur een medewerker omdat hij naar binnen wilde en een warme maaltijd eiste. De medewerker heeft aangifte gedaan. De verdachte werd later die avond vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

55 fietsen gestolen uit garagebox

BREDA: Uit een garagebox in het Liniekwartier zijn van een fietsenhandel circa 55 fietsen gestolen. Men heeft de toegangsdeur van betreffende garagebox opengebroken.. Het betreft de gehele voorraad van de fietsenhandel. De inbraak werd zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur ontdekt.

Inbraken in woningen

BREDA: Er zijn dit weekend in Breda inbraken in woningen gemeld aan de Liniestraat, van Rijckevorselstraat, de Burgemeester Serrarislaan, de Koningin Emmalaan, de Markendaalseweg en de Taxandrialaan.

Dronken man viert verjaardag in de cel

PRINSENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 00.05 uur een 31-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden. De man was dronken de straat opgegaan en liep tegen een bedrijfsbusje te slaan. De man die jarig was, was niet voor rede vatbaar. Agenten hebben hem, na herhaalde vorderingen om naar binnen te gaan, aangehouden. De verdachte is vanmorgen vrij gelaten. Hij heeft een boete van 370 euro betaald.

Inbreker verstopt zich in de kelder van bedrijf

BREDA: De politie heeft vanmorgen op de Etnastraat in een bedrijfspand een 22-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van inbraak. De verdachte, die zich had verstopt in de kelder, is in verzekering gesteld.

Een beveiligingsbeambte constateerde vanmorgen omstreeks 10.00 uur de inbraak. Hij hoorde in het pand glasgerinkel en trok de conclusie dat de inbreker nog binnen zat. Agenten hebben het pand betreden en zagen dat er op een deur een vers bloedspoor zat. Tevens zagen zij een faxmachine op de grond staan die kennelijk al klaargezet was. Bij verder onderzoek zagen zij dat van een toiletruimte een ruit vernield was. Dit was kennelijk de plaats waar de inbreker de toegang had verkregen. Met de sleutelhouder hebben zij het pand verder onderzocht. In de kelder troffen zij in een donkere hoek onder tapijttegels de verdachte aan. De inbreker had ook nog twee identiteitsbewijzen bij zich die van andere inbraken afkomstig zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

Autodiefstal leidt tot woninginbraak

ZEVENBERGEN: In Zevenbergen heeft men ingebroken in een woning aan de boterbloem. De inbraak werd de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur ontdekt. Eerder die nacht werd in de binnenstad van Breda vanaf de Adriaan van Bergenstraat een auto gestolen waaraan de huissleutels hingen. Er is in elk geval een mobiele telefoon gestolen. De auto, een Opel Kadett, werd zaterdagmiddag aangetroffen op de Middellaan in Breda. De stuurkolom van de auto was geforceerd.

Inbraak woning

KLUNDERT: In een woning aan de Sluijs is ingebroken. De daders braken een slaapkamerraam open. Uit de woning zijn onder meer een bankpas geld en een ketting gestolen.

Verkeersongeval

NOORDHOEK: Een 17-jarig meisje reed vannacht omstreeks 02.15 uur met haar scooter over de Boerendijk vanuit Fijnaart in de richting van Zevenbergen. Achterop zat een 18-jarig meisje uit Zevenbergen. De bestuurster zag het verloop van de weg niet goed en reed links de berm in en ging over de kop. De bestuurster bezeerde haar rechterarm. De GGD nam haar mee naar een ziekenhuis in Roosendaal.

Brand

ZEVENBERGEN: De brandweer heeft vannacht een brand geblust op de van Strijenstraat. Omstreeks 05.25 uur werd gemeld dat een woning in brand zou staan. Ter plaatse bleek het te gaan om de schuur aan de voorzijde van de woning. Brandweer was de brand snel meester. Salvage is gewaarschuwd. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner die brand rook en de bewoners waarschuwde. De oorzaak is nog onduidelijk.

Ongeval in Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK: In aansluiting op het persbericht van het Korps Landelijke Politie Diensten het navolgende:

Om 01.00 uur stopte een naar later bleek in Rotterdam gestolen auto bij een benzinestation langs de A-16 in de buurt van Ridderkerk om te tanken. Toen de twee zonder te betalen wegreden, zette de politie (KLPD) de achtervolging in. De 22-jarige bestuurder weigerde te stoppen en reed met hoge snelheid bij de afrit Zevenbergschen Hoek de snelweg af. Vlak daarna botste hij op de Lapdijk tegen een boom.

Brandweer, de regionale politie en GGD kwamen ter plaatse omdat de inzittenden bekneld zaten. De beide inzittenden raakten zwaargewond en zijn opgenomen in een ziekenhuis in Breda.

Een Hulpofficier van de Bredase politie heeft vanmiddag de bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer, in verzekering gesteld. De politie heeft bewaking ingesteld. De toestand van de bijrijder, een 28-jarige Rotterdammer, is zeer ernstig.

Bron: Willem van Hooijdonk