Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 4-05-2003
persberichten zondag
Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ron Reinds neemt maandagmorgen het piket over.

Flatbewoners wijken voor caravanbrand

HOOGEVEEN - Een aantal bewoners van een flatgebouw aan De Maaier in Hoogeveen

Is zaterdagnacht door de politie uit hun woning gehaald en ondergebracht in buurthuis De Weideblik. Door nog onbekende oorzaak was brand uitgebroken in een caravan van een 61 jarige bewoner van de flat. De caravan was zo dicht tegen het gebouw geparkeerd, dat er een paar ramen van de flat waren gesprongen. Even dreigde de brand over te slaan naar een paar woningen in de flat. Nadat de brandweer de caravanbrand had geblust konden de meeste bewoners weer naar hun woning terugkeren. De politie vermoedt, dat de caravan in brand gestoken is.

Drie gezinnen getroffen door gevolgen woningbrand

EMMEN - Drie gezinnen uit de Emmensstraat in Emmen zijn zondagmorgen de dupe geworden van een brand in hun woningblok. Een tussenwoning, bewoond door een 22 jarige vrouw en haar zoontje van bijna vier, stond in een oogwenk in lichterlaaie. De woningen van de buren aan weerskanten liepen nogal wat brand- en vooral waterschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan toen het vierjarige jongetje in de kamer met vuur speelde. Salvage regelt onderdak voor de getroffen bewoners.

Autokraken in Norg

NORG - Zaterdagavond zijn tijdens het optreden van "Normaal" bij inbraken in twee autos in Norg de autoradios en twee mobiele telefoons gestolen. De autos stonden geparkeerd op de Pompstraat en de Brinkhofweide. Van beide autos is een ruit vernield.

Auto zonder wielen

MEPPEL - Bij een autodealer aan de Blankenstein in Meppel is een geparkeerde auto ontdaan van al zn vier wielen. Een medewerker trof de auto zaterdagnacht aan op het terrein van het bedrijf. Men had de auto achtergelaten op een paar straatklinkers.

Drankrijders

EMMEN / RODEN / GASSELTE / EELDE / HOOGEVEEN / DE WIJK / NIJEVEEN

De politie heeft zaterdagnacht tijdens de surveillance 7 automobilisten van de weg gehaald die met teveel drank op achter het stuur zaten. In Emmen scoorde een 40 jarige automobiliste 0,8 promille toen ze op de Hondsrugweg aan de kant werd gezet. Een 24 jarige man uit Lelystad kreeg in Roden een boete van 190 euro omdat hij net beneden de 0,8 promille bleef. Een 73 jarige bestuurder uit Gieten liep even na enen tegen de lamp op de Kerkstraat in Gasselte. Hij blies drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hetzelfde overkwam een 30 jarige man uit Eelde. Omdat de man niet voldoende meewerkte aan de blaasproef werd van hem een bloedproef gevorderd; Ook daaraan weigerde hij zijn medewerking. In Hoogeveen is een 19 jarige militair overgedragen aan de Marechaussee nadat hij bij de ademtest 1,1 promille scoorde. Hij was op de Oldebaasverlaat met zijn auto aan de kant gezet. Een 21 jarige automobilist uit Meppel geniet de twijfelachtige eer dat hij zaterdagnacht in Drenthe werd betrapt met het hoogste promillage alcohol. De man scoorde dik 1,6. Hij was op de Meppelerweg in Nijeveen tegen een lantaarnpaal gebotst. Omdat hij militair is, is de man overgedragen aan de Marechaussee

Met motor onderuit

BRUNTINGE - Een 27 jarige motorrijder uit Hooghalen is zaterdagavond op de Hoogeveenseweg bij Bruntinge van de weg geraakt. Hij belandde in de sloot en kreeg de motor over zich heen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Voetganger geschept op kruising

EMMEN - Een 32 jarige voetganger uit Emmen is zondagmorgen vroeg met schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat hij op de kruising Wilhelminastraat / Van Schaikstraat in zijn woonplaats bij het oversteken was geschept door een taxi, bestuurd door een 36 jarige man uit Musselkanaal. De voetganger zou de kruising schuin zijn overgestoken, waardoor de taxichauffeur hem niet gezien zou hebben.

Fietsers na val naar ziekenhuis

BALLOO - Twee fietsers uit Eelde van 55 en ? jr. zijn zondagmorgen overgebracht naar het ziekenhuis nadat ze op de Balloerweg in Ballo waren gevallen. Het tweetal maakte deel uit van een groep van negen fietsers. Toen ze werden ingehaald door een personenauto zou een van de fietsers gevallen zijn en overreden zijn door de man die achter hem reed. De man, waarvan de leeftijd niet bekend is, had nekletsel en de 55 jarige man brak zijn sleutelbeen.

Weekendverkeer eist twee doden

EMMEN - Een 24 jarige automobilist uit Erica is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Hondsrugweg in Emmen. De man verloor, vermoedelijk door te hoge snelheid, in een bocht naar links de controle over zijn auto en belandde in de berm. Daar raakte hij een boom en de auto kwam uiteindelijk liggend op het dak tot stilstand. Twee inzittenden van 19 en 20 jaar, eveneens wonende in Erica, zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De 20 jarige man is ernstig gewond en de 19 jarige man is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

BEILEN - Een 32 jarige motorrijder uit Westerbork is zondagmiddag om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Domoweg in Beilen. De man was de voorste van een groepje motorrijders. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en viel van zijn motor. Hij botste tegen een boom en zijn motor kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Reanimatie door het personeel van de traumaheli heeft de man niet mogen baten.

Laurier gestolen

ERICA - Bij een tuiniersbedrijf aan de Beekweg in Erica zijn vrijdagnacht 40 laurierstruiken van het soort Prunus Rotendifolia gestolen. De waarde was volgens de tuiner zon 500 euro,

Winkeldief achter de tralies

ASSEN - Een 40 jarige inwoner van Assen is voorlopig even van de straat. De man werd in het winkelcentrum Mercurius in Assen aangehouden wegens het stelen van twee broeken uit een kledingzaak. Op het bureau kwam aan het licht dat hij nog straffen van 1 week en 3 maanden tegoed had wegens onherroepelijke veroordelingen voor eerder gepleegde delicten. Hij is direct ingesloten.

Lastige discoklant

RUINERWOLD - Een surveillance - eenheid van de politie heeft zaterdagnacht een 25 jarige inwoner van Koekange aangehouden toen hij amok maakte met de portiers van een disco in Ruinerwold. Hij mocht er niet meer in vanwege bedreigingen aan het adres van bezoekers van de disco. Toen de agenten hem aanspraken bedreigde hij hen ook. Hij is met gebruikmaking van pepperspray aangehouden. De man is later op de nacht naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht.