Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-05-2003 Mediaberichten zondag 4 mei (laatste berichten)

Actievoerster aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Voorburg aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. Zij was een van de actievoerders die zaterdagmiddag bij een restaurant aan de Nijmeegseweg demonstreerden tegen het leed wat volgens hen kippen wordt aangedaan. De vrouw riep door een megafoon leuzen in het restaurant en weigerde dat te verlaten. Daarop is zij door de politie gearresteerd op verdenking van lokaalvredebreuk. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is zij weer in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen van tientallen auto vernielingen

HELDEN In de dorpen Helden en Panningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tientallen (op dit moment 60) autos vernield door daar een of meer ruiten van in te slaan. Veel benadeelden hebben zich al bij de politie gemeld, maar de indruk bestaat dat er nog meer benadeelden zijn die nog geen aangifte hebben gedaan. De politie is op dit moment druk doende om de hausse aan aangiften administratief te verwerken. Benadeelden zullen deze week schriftelijk worden benaderd om een afspraak voor de aangifte te maken. Op dit moment heeft de politie geen idee wie of waarom de vernielingen zijn aangericht. Zij is dan behalve naar de daders ook op zoek naar getuigen. Die kunnen bellen met het politiebureau in Panningen via 0900-8844. De veroorzaakte schade loopt in de duizenden euros.

Diefstal terrastegels (2)

VENLO De politie heeft op de vroege zaterdagmorgen twee mannen van 41 en 33 jaar uit Straelen en Xanten aangehouden die houten terrastegels aan het stelen waren. De twee waren op de Oude Markt bezig de tegels van een leegstaand café in hun auto te laden toen de politie hen betrapte. Uit het verder ingestelde onderzoek bleek dat de 54-jarige eigenaar van het café nog veel meer spullen miste. De beide verdachten hadden thuis al tientallen stoelen en enkele tafels, die zij eerder gestolen hadden. Die spullen zijn terug gebracht naar Nederland en aan de eigenaar terug gegeven. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt, waarna zij in de loop van de dag in vrijheid zijn gesteld.