Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 4 mei 2003


Winterswijk - Verkeersongeval met licht letsel

Een 78-jarige inwoner van Winterswijk is op 3 mei omstreeks 16.45 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Waliensestraat. De man reed in zijn invalidenvoertuig over genoemde weg en wilde keren. Hierbij botste hij tegen de stoeprand, waardoor het invalidenvoertuig omviel. De man raakte door de val gewond aan zijn gezicht en zijn hand.


Groenlo - Verkeersongeval met letsel

Een 69-jarige vrouw uit Deventer is op 3 mei omstreeks 17.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Twenteroute en de Eibergseweg gewond geraakt. De vrouw reed in haar personenauto over de Eibergseweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto die werd bestuurd door een 46-jarige man uit Karlsruhe (Dld). Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw uit Deventer een whiplash opliep.


Varsseveld - Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige bromfietser uit Varsseveld is op 3 mei omstreeks 23.45 uur bij een verkeersongeval op de Burgemeester Goldbergstraat gewond geraakt aan zijn knie. De jongen reed met zijn bromfiets over de parallelweg van de Terborgseweg. Een 53-jarige vrouw uit Neede reed met haar auto vanaf de Terborgseweg de parallelweg op en kwam voor de bromfietser te rijden. Toen de automobiliste vervolgens afremde om links af te slaan, de Graaf van Lohnstraat in, kon de bromfietser niet meer op tijd remmen, waardoor een aanrijding ontstond.


Winterswijk - Rijden onder invloed

Een 42-jarige inwoner van Winterswijk reed in zijn personenauto over de Vredenseweg en kreeg een klapband. Hierdoor verloor de man de macht over het stuur en kwam tegen een boom terecht, waarna hij in een droge sloot tot stilstand kwam. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 240 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Braamt - Rijden onder invloed

Een 33-jarige man uit Wijnbergen is op 4 mei omstreeks 00.45 uur op de Pastoor te Rielestraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 4 uren uitgereikt en er werd rapport opgemaakt.


Eibergen - Baldadige jongeren

Twee 15-jarige jongens uit Eibergen hebben een proces-verbaal voor baldadigheid gekregen omdat zij op 4 mei omstreeks 02.00 uur met een verkeersbord onder de arm over de Groenloseweg fietsten. De jongen verklaarden dat zij het verkeersbord tussen Groenlo en Eibergen hadden gevonden. De jongens hebben het verkeersbord teruggeplaatst.


Silvolde - Brand in bejaardentehuis

Op 3 mei is omstreeks 23.15 uur brand uitgebroken in een bejaardentehuis aan de Laan van Schuylenburch. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een televisie op de tweede etage. Personeel van het tehuis evacueerde de bewoners van deze etage. De brandweer was snel ter plaatste en had het vuur snel onder controle. De bewoners konden nadat de brand geblust was terug naar hun kamers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


Marienvelde - Rijden onder invloed

Een 40-jarige inwoner van Marienvelde is op 4 mei omstreeks 12.45 uur op de Witte Rieteweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 420 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 4 uren en een transactie aangeboden.


Einde berichten




Voor informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827




---- --