Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Apeldoorn

Persberichten van 4 mei 2003

Beekbergen - Rijden onder invloed

Een 30-jarige inwoner van Apeldoorn is op 3 mei omstreeks 18.15 aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol met een personenauto een weiland aan de Voorste Kerkweg was ingereden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij de ademanalyse blies de man 255 ug/l. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Rijden onder invloed

Een 29-jarige inwoner van Apeldoorn is op 4 mei omstreeks 02.00 uur op de Duivenlaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 415 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 4 uren en een transactie uitgereikt.

Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Het rijbewijs van een 50-jarige inwoner van Apeldoorn is op 3 mei ingevorderd. De man werd omstreeks 21.45 uur op de Vosselmanstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 620 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 7 uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Diefstal posters uit abri

Twee 18-jarige jongens uit Apeldoorn zijn op 4 mei omstreeks 01.15 uur aangehouden omdat ze uit een abri aan de Laan van Malkenschoten een reclameposter hadden weggenomen. Hierbij was een raam vernield. De jongens zijn na verhoor in vrijheidgesteld.

Apeldoorn - Woningbrand

Op 4 mei is omstreeks 04.30 uur brand uitgebroken in een woning aan de Loseweg. Op het moment van de brand waren de bewoners van het pand niet aanwezig. Omstreeks 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Apeldoorn - Inbreker overlopen.

De bewoonster van een woning aan de Beurtvaartsstraat heeft op 4 mei tussen 06.30 uur en 07.00 uur een inbreker overlopen. De vrouw werd wakker van gestommel en zag toen te poolshoogte ging nemen een man de deur uitrennen. Het bleek dat deze man in de woning goederen had klaargezet zodat hij deze kon wegnemen. Ook nam de man geld weg uit de portemonnee van de vrouw.

Apeldoorn - Diefstal uit woning

Bij een inbraak in een woning aan de Nieuwstraat werd tussen 3 mei 21.00 uur en 4 mei 07.00 uur geld en parfum weggenomen. Door de daders werd een toegangsdeur van de woning met grof geweld vernield.

Einde berichten

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827

---- --