Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Noord-West Veluwe

Persberichten van 4 mei 2003

Wapenveld - Met auto te water na verkeersongeval

Twee inwoners van IJsselmuiden van 43 en 50 jaar zijn op 3 mei omstreeks 17.30 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Kanaaldijk en de Kloosterweg gewond geraakt. De beide mannen zaten samen met een 41-jarige man eveneens uit IJsselmuiden als passagier in een auto die bestuurd werd door een 41-jarige man uit IJsselmuiden. Deze man verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een personenauto die werd bestuurd door een 43-jarige man uit Wapenveld. Door de aanrijding rolde de auto van de man uit IJsselmuiden over de kop, ging over de brugleuning en kwam rechtop in het water terecht. De 43-jarige man is met een hersenschudding overgebracht naar het Sophiaziekenhuis. De 50-jarige man werd eveneens naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. Hier bleek dat hij enkele ribben had gebroken.

Putten - Rijden onder invloed

Een 44-jarige inwoner van Putten is op 3 mei omstreeks 18.45 uur op de Roosendaalseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 530 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 5 uren uitgereikt en omdat de man al eerder onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde wordt proces-verbaal opgemaakt.

't Harde - Fietser gewond bij verkeersongeval Een 16-jarige jongen uit 't Harde is op 3 mei omstreeks 20.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eperweg. De jongen fietste vanaf het fietspad schuin de weg over en kwam hierbij frontaal in aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Nunspeet. De fietser kwam door de aanrijding met zijn hoofd op de voorruit van de auto terecht. De jongen uit 't Harde is overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Hier bleek dat hij snijwonden in het gezicht en een gebroken sleutelbeen had. Ook mist hij door de aanrijding verschillende tanden. De fiets van de jongen werd zwaar beschadigd.

Wapenveld - Diefstal vanaf camping

Uit een recreatiebungalow aan de Dr. Jan van Breemenlaan is op 3 mei tussen 22.00 uur en 23.30 uur een portemonnee weggenomen. De daders konden vermoedelijk via een openstaand raam een tas pakken, waarna de portemonnee werd weggenomen. In de portemonnee zat een bedrag van ruim 400 euro.

Hulshorst - Man aangehouden op verdenking van diefstal

Een 34-jarige man uit Putten is op 3 mei omstreeks 07.15 uur aangehouden omdat hij ervan werd verdacht dat hij kort daarvoor een geldautomaat bij een wasplaats van een benzinestation aan de Schotweg had opengebroken. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheidgesteld.

Ermelo - Diefstal uit woning

Een inwoonster van Ermelo heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Moslaan. Tussen 3 mei 16.20 uur en 4 mei 07.10 uur hebben onbekenden de ruit van een deur vernield, waarna uit de woning sieraden en medicijnen werden weggenomen.

Einde berichten

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827

---- --