Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-05-2003 2e persbericht van zondag 4 mei 2003
Berichten uit de regio

Handel: Aanhouding na mishandeling
Een 16-jarige inwoner van Boxtel is zondagmorgen om 02.50 uur op de Handelseweg aangehouden. De jongeman wordt verdacht van mishandeling van een 15-jarige Boekelse. Bij een onenigheid in een horecagelegenheid duwde de verdachte een gebroken bierglas in het gezicht van het slachtoffer waardoor zij snijwonden in het gezicht en enkele gebroken voortanden opliep . Het slachtoffer moest voor behandeling nar het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Zandoerleseweg is zondagmorgen om 02.20 uur een 20-jarige Veldhovense automobilist aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Veldhoven waardoor hij andere weggebruikers in gevaar bracht. Bij zijn staande houding bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,25 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Horst is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Men kwam de woning binnen door een gaatje te boren in een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn o.a een laptop, een bronzen beeld van een hond, 3 Chinese vazen, een paspoort en 100 euro, weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is zondagmorgen om 04.10 uur een 21-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.70 promille aan. De man kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 3 uur.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Een 27-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 04.47 uur op het Stratumseind aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een winkelruit te hebben ingetrapt. Een beveiligingsmedewerker kon hierop de man aanhouden en overdragen aan de politie. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Nuenen: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagmorgen 10.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan het Parkhof. Men kwam het bedrijf binnen door vernieling van de ruit van een deur. Uit het bedrijf zijn enkele levensmiddelen en sigaretten weggenomen.

Best: Motorrijder gewond op de A58
Een 53-jarige motorrijder uit IJselstein is vanmiddag omstreeks 14.20 uur, bij een aanrijding met een personenauto gewond geraakt. De 26-jarige automobilist uit s-Gravenhage reed in de richting Helmond en kwam plotseling naar de linkerrijstrook waar op dat moment de morrijder, ook in de richting Helmond, reed. Deze werd als het ware van de weg geduwd en kwam ten val. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Motorrijder omgekomen bij aanrijding
Op de Deurneseweg is vanmiddag omstreeks 15.10 uur een 55-jarige motorrijder uit s-Hertogenbosch bij een frontale aanrijding met een personenauto, om het leven gekomen. Voor zover nu bekend kwam de motorrijder uit de richting Asten ter hoogte van recreatieplas de Berkendonk op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer en reed frontaal tegen een personenauto, bestuurd door een 80-jarige Helmonder. Door de aanrijding raakte beide inzittenden van de auto bekneld. Nadat zij door de brandweer uit de auto zijn gehaald zijn ze met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.