Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (3-4/5)

Oosterhout, 4 mei 2003

Aanhouding na winkeldiefstal
WIJK EN AALBURG: Op vrijdagavond 2 mei hield de politie omstreeks 19.55 uur in een winkel aan de Galerij een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, omdat hij in de winkel cappuccinokopjes had ontvreemd. Na betaling van een boete van 110 euro werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed
SLEEUWIJK: Op zaterdag 3 mei omstreeks 01.00 uur hield de politie een 55-jarige inwoner van Sliedrecht op het Zandpad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man 320 ug/l. De man heeft een boete van 190 euro betaald en een rijverbod van 2 uur gekregen.

Dronken achter het stuur
WERKENDAM: Op vrijdagavond 2 mei was een 47-jarige inwoner van Werkendam na onenigheid door zijn echtgenote buiten gesloten. De politie hield de man korte tijd later op de Wittingsveer aan terwijl hij in zijn auto reed. De bestuurder werd na het afnemen van een ademanalyse, betaling van een boete van 190 euro en een rijverbod van
1 uur heengezonden.


Belediging politie
NIEUWENDIJK: Op zaterdagavond 3 mei omstreeks 20.05 uur hield de politie een 47-jarige inwoner van Nieuwendijk aan omdat hij de politie had beledigd door hen uit te schelden. De Nieuwendijker was gevraagd om zijn auto van het trottoir en uit het parkeerverbod te verplaatsen. Hij verplaatste zijn auto met tegenzin en vond het nodig om te schelden. De man werd hierop aangehouden en na betaling van een boete van 220 euro weer in vrijheid gesteld.

Belediging politie (II)
WERKENDAM: De politie hield op zondag 4 mei omstreeks 00.50 uur een 22-jarige inwoner van Werkendam aan voor belediging. Hij was het er niet mee eens dat hij op de Graaf van Hornelaan een proces-verbaal had gekregen voor verkeerd parkeren. Voor het beledigen van de politie wordt tegen de Werkendammer proces-verbaal opgemaakt.

Parkeertoezicht
WERKENDAM: De politie hield tijdens de kermis in het weekend toezicht op het parkeergedrag op de Graaf van Hornelaan. Voor het parkeren in strijd met het parkeerverbod en het parkeren op de groenstrook werden vijfentwintig bonnen uitgedeeld.

Baldadige jeugd
KAATSHEUVEL: Zaterdagavond 3 mei zag een man een groepje jongeren een verkeersbord vernielen op de van Haestrechtstraat. De man waarschuwde de politie terwijl hij het groepje ophield. Uit onderzoek van de politie bleek dat een 14-jarige jongen uit Rotterdam de vernieling gepleegd had. Deze jongen wordt met toestemming van zijn ouders doorverwezen naar bureau HALT.

Brandstichting
LOON OP ZAND: Op zaterdag 3 mei ontstond rond 20.00 uur een binnenbrand in een hoekwoning aan de Cygnus. De 29-jarige bewoner van het pand heeft inmiddels bekend dat hij de brand zelf heeft gesticht. De man maakte een verwarde indruk. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. De brandweer was ter plaatse met twee voertuigen.

Aanhouding gesignaleerde verdachte
DONGEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 23-jarige inwoner van Tilburg op de Vierbundersweg aan omdat zijn bromfiets geen achterlicht had. Toen de persoonsgegevens van de man werden nagekeken, bleek hij voor diverse feiten gesignaleerd. Zo moest hij onder ander nog een gevangenisstraf uitzitten en diverse boetes betalen. Hij is aangehouden en ingesloten.

Rieten dak in brand
DONGEN: In de nacht van zaterdag op zondag ontstond brand in een oude schuur aan de Eindsestraat. Een buurtbewoner die door passanten was gewekt wist met een brandblusser erger te voorkomen. De ter plaatse gekomen brandweer kon zich beperken tot nablussen. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed
GILZE: De politie hield op zaterdag 3 mei omstreeks 02.15 uur in de Korte Wagenstraat een 25-jarige inwoner van Gilze aan voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd na het afnemen van een ademanalyse, uitreiking van een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Dronken achter het stuur
GILZE: Op zaterdag 3 mei hield de politie omstreeks 19.00 uur op de Langenbergseweg een 26-jarige inwoner van Baarle-Hertog aan voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De bestuurder werd na het afnemen van een ademanalyse en betaling van een boete van 900 euro met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Verlaten plaats ongeval
GEERTRUIDENBERG: Op 30 april werd op het Muldersplein een lantaarnpaal omver gereden. De politie kon 42-jarige man uit Geertruidenberg als dader achterhalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Controle snelheid
MADE / HOOGE-ZWALUWE: Op vrijdag 2 mei hield de politie een snelheidscontrole op de Crullaan en Zuideindsestraat in Made en de Spoorstraat in Hooge-Zwaluwe. In totaal werden bijna 1500 voertuigen gecontroleerd. 99 weggebruikers kregen een bekeuring. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 71 km/u.

Vechtpartij
RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vijf aanhoudingen verricht in verband met een vechtpartij in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei op de Maasdijk nabij de Keizersveerbrug. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Zeven jongeren waren op stap geweest in Hank. Bij de fietstunnel werden de vijf 18-jarige jongens uit Raamsdonksveer en twee 17-jarige meisjes uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer opgewacht door een groep van circa 20 jongeren.
De vermoedelijke aanleiding voor de vechtpartij was een ruzie tussen 2 jongens die zich de afgelopen weken afspeelde. Een van de jongens uit Raamsdonksveer zou een jongen uit Waspik hebben beslagen. Die laatste zou nu zijn vrienden hebben opgetrommeld om vergelding te zoeken. De aangehouden jongens zijn:

* 2 jongens uit Oosterhout van 17 jaar en 19 jaar
* 3 jongens uit Waspik van 16 jaar en 20 jaar (2x) Van de groep van zeven zijn de jongens allemaal mishandeld, de meisjes zijn ongedeerd. Een jongen ligt op de intensive care van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Hij heeft zwaar hoofdletsel. Het letsel van de andere vier jongens bestaat vermoedelijk uit 1 gebroken neus, 1 dicht oog en gekneusde ribben.
De politie onderzoekt de zaak met 8 mensen.

Vernieling auto
RAAMSDONSKVEER: In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei gooide een onbekende groep jongeren op de Keizersdijk een auto op zijn kant. De reden hiervoor is onbekend.

Graffiti
WAALWIJK: De politie hield twee jongens van 15 en 17 jaar uit Waalwijk aan toen ze op het Hoogeinde graffiti aan het spuiten waren. De jongen worden doorverwezen naar bureau HALT.

Controles in Oosterhout
OOSTERHOUT: Op vrijdag 2 mei en zaterdag 3 mei hield de politie toezicht in het Winkelcentrum Arkendonk en Arendshof in verband met het project zakkenrollerij. Tevens werden hier 4 fietsers en een bromfietser bekeurd voor het rijden op het voetpad. Op de Bovensteweg bekeurde de politie op 2 mei negen bestuurders van een personenauto voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werd een bestuurder van een bromfiets bekeurd voor het niet dragen van de helm.

Drugstoerisme
DORST: Op de Heiningen controleerde de politie op zaterdag 3 mei omstreeks 19.00 uur een Peogot met Frans kenteken. De vier inzittenden bleken te hebben geblowd. Men had nog 6 zakjes weed en 2 zakjes hasj bij zich. Hiervan heeft men afstand getekend.

Bron: Connie Polak