Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (4/5)

Breda, zondag 4 mei 2003

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: De politie heeft zaterdag 3 mei jl. omstreeks 02.15 uur op Kaaistraat een 18 jarige man uit Oud Vossemeer bekeurd ter zake het rijden onder invloed. De uitslag was 340 Ugl. Hem werd een politietransactie aangeboden van 190 euro.

Vechtpartij in kantine van camping

BERGEN OP ZOOM: In De kantine van een camping aan de Zoomvlietweg heeft vannacht omstreeks 01.30 uur een vechtpartij plaats gevonden. Een van de bezoekers had kennelijk met een vrouw gedanst waarna hierover discussie ontstond die leidde tot een vechtpartij. De politie heeft ter plaatse één aanhouding verricht. Het gaat om een 34-jarige Rotterdammer die betrokken was bij het gebeuren. De man was onder invloed van alcohol. Hij is vanmorgen omstreeks 11.30 uur in vrijheid gesteld.

Mishandeling vanwege een niet geruild kledingstuk

BERGEN OP ZOOM: Een werkneemster van een kledingzaak aan de Marconistraat deed aangifte van mishandeling gepleegd op vrijdagmiddag, door een ontevreden klant. De klant wilde een kledingstuk terug brengen en haar geld terug. Volgens het personeel was het kledingstuk echter gedragen. De klant was het hiermede niet eens en sloeg de kassamedewerkster.

Aangifte van openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Deed een 18 jarige man uit Halsteren aangifte van openlijke geweldpleging te Bergen op Zoom, gepleegd door twee jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk. De aangever werd geslagen in zijn gezicht en hij werd tegen zijn kuit geschopt. Een nader onderzoek naar de verdachten word ingesteld. De openlijke geweldpleging vond plaats op vrijdag 2 mei 2003 tussen 20:00 en 20:30 op de Kremerstraat.

Aanhoudingen soft drugs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op de Erasmuslaan in Bergen op Zoom op vrijdag 2 mei jl. omstreeks 20.10 uur in het kader van Courage drie mannen van respectievelijk 18.19 en 21 jaar uit Brecht (B) aangehouden Zij hadden 24 gram weed gekocht in Bergen op Zoom. Alle kregen een boete van 250 euro. Een van de mannen was in staat om direct te betalen. Beide andere personen kregen een dagvaarding

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdag 3 mei 2003 omstreeks 00.50 uur op de Zuid-Westsingel te Bergen op Zoom een 47 jarige man uit Bergen op Zoom bekeurd voor het rijden onder invloed. De uitslag was 585 Ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd een dagvaarding aan hem uitgereikt.

Dieven stelen fiets van krantenbezorger

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op zaterdag 3 mei 2003 omstreeks 04.00 uur twee jongens uit Bergen op Zoom van respectievelijk 17 en 18 jaar aangehouden ter zake de diefstal van een fiets van een krantenbezorger van BN/De Stem.

De fiets werd aangetroffen in het water van de Melanen. De kranten lagen vanwege de straffe wind over straat. Later kwam aan het licht dat er nog een derde verdachte bij betrokken was en dat deze jongeren vernielingen hadden gepleegd. Onder meer waren een aantal regenpijpen vernield en werd er een buitenlicht kapot geslagen. De vernielingen werden gepleegd met gereedschap dat ze weer hadden weggenomen uit een openstaande schuur. De derde verdachte, een 18 jarige jongen uit Bergen op Zoom, werd op zaterdag in de loop van de dag ontboden en gehoord over zijn aandeel. Alle verdachten zijn later in de middag naar huis gestuurd. De daders zullen er zelf voor zorgen, dat de weggenomen fiets uit het water wordt gehaald.

Politie achterhaalt bromfietser

WOENSDRECHT: In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.50 uur viel een bromfietser op vanwege het feit, dat hij zonder licht reed en zijn slingerend rijgedrag. De bestuurder probeerde zich aan een controle door de politie te onttrekken en reed er vandoor. De bestuurder trachtte via een grasveld te ontkomen. Echter de politie greep hem in zijn kraag. Na aanspreken bleek, dat deze bestuurder geen geldig verzekeringsbewijs en geen geldig bromfietscertificaat kon tonen. Aan het bureau heeft de bestuurder tevens een blaastest afgelegd. Hij bleef net onder de grens. Wel zal tegen deze bestuurder, een 16-jarige jongen uit Hoogerheide, proces-verbaal worden opgemaakt voor de overige misdragingen in het verkeer.

Beroving |

OUDENBOSCH: Een 21 jarige man uit Oudenbosch heeft aangifte gedaan van de beroving van een geldbedrag van 40 euro. Op 2 mei 2003 omstreeks
02:10 uur liet aangever zijn hond uit te Oudenbosch. Plotseling werd hij op de Beukenlaan bij zijn onderarmen vastgepakt en werd hij omringd door een vijftal personen. Hij kreeg een vuistslag in het gezicht en hij werd een aantal malen met een scherp voorwerp in zijn onderarm gestoken. Zijn jas werd doorzocht en uit zijn portemonnee werd een geldbedrag van 40 euro.

Alcoholcontrole

RUCPHEN: Werd op twee plaatsen op vrijdag 2 mei 2003 tussen 17:00 uur en 22:30 uur in de gemeente Rucphen een alcoholcontrole gehouden. Er werden in totaal 521 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Het gaat daarbij om een 39-jarige man uit Hoeven en een 53-jarige man uit Rucphen. De laatstgenoemde moest zijn rijbewijs afgeven. De eerstgenoemde bestuurder kreeg een boete van 190 euro.

Inbraak berging

ROOSENDAAL: Er is ingebroken in een berging aan de Marconistraat. Ontvreemd werden: koffertje met boortjes, een looprekje en een koffertje met zuurstofflesjes. De inbraak vond plaats op zondag 27 april 2003 tussen 16:00 uur en 18:00 uur.

Zakkenroller actief in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een vrouw uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van zakkenrollen. Dit feit vond zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur plaats in de Rooselaar te Roosendaal. Terwijl aangeefster aan het winkelen was, werd haar portemonnee met inhoud uit haar kleding "gerold."

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 36 jarige Roosendaler werd op zaterdagmiddag aangehouden voor het plegen van de diefstal van enkele broeken bij een winkel aan de Nieuwe Markt te Roosendaal. Verdachte werd ingesloten op het politiebureau te Bergen op Zoom.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Zondag omstreeks 03.30 uur werd op de Molenstraat, een 34 jarige man uit Zegge betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank in een personenauto. Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Daarbij bleek hij inderdaad te veel gedronken te hebben. Met een dagvaarding en een rijverbod op zak kon hij huiswaarts
Inbraken in auto`s

ROOSENDAAL: Op het Stationsplein te Roosendaal werd een aantal auto`s opengebroken. Uit enkele auto`s werd computerapparatuur weggenomen.

Diefstal bromfiets

ROOSENDAAL: Deed een 19 jarige vrouw uit Wouw aangifte van diefstal van haar bromfiets met het verzekeringsplaatje: SLN-517 welke gestaan heeft op de President Kennedylaan te Roosendaal. De bromfiets werd gestolen op vrijdag 2 mei 2003 terwijl aangeefster aan het werk was.

Poging inbraak woning

ROOSENDAAL: De bewoonster van een woning aan de Moriondijk te Roosendaal werd in de nacht van zaterdag op zondag wakker van een harde klap. Zij zag dat met een metalen staaf de ruit van de keukendeur was ingegooid. Vermoedelijk wilde men in de woning inbreken. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld naar de dader(s) doch deze waren reeds "gevlogen".

Bron: Willem van Hooijdonk