Paul Meijer opnieuw op het podium

Assen/Bilthoven, 4 mei 2003- Na zijn afgetekende overwinningen tijdens de openingsraces van het seizoen stond Paul Meijer (Bilthoven) ook tijdens het 'Race against Aids' weekend op het TT Circuit Assen op het podium. Na een vierde plaats in de eerste race en een pole position scoorde Meijer in de tweede wedstrijd van de dag, na een sterke inhaalrace, een derde positie. Daarmee blijft Meijer aan de leiding in de tussenstand om het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap.

De vrije trainingen op het TT Circuit Assen begonnen voor Paul Meijer goed. Onder moeilijke omstandigheden realiseerde Meijer een keurige tweede tijd. "Het was niet eens een vrije ronde, dus er zit nog meer in." Ook tijdens de kwalificatie leek Meijer op een toppositie af te stevenen. Pech gooide echter roet in het eten. "Ik stond op de derde plaats. Opeens voelde ik een klap in het stuur. Ik denk dat ik over een steen ben gereden die op de baan lag. Het voorwiel stond daardoor een beetje uit het lood. De tijd was te kort om het te repareren. Mijn tijd kon ik daardoor niet meer verbeteren waardoor ik terugzakte naar de zesde plaats. We weten waar het aan ligt maar het blijft natuurlijk jammer." De leider in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap moest daardoor vanaf de derde rij aan de eerste race beginnen.

Bij de start pakte Meijer meteen één plaats. In de daarop volgende ronden reed Meijer direct het gat dicht naar de voor hem rijdende Yelmer Buurman. Ook Buurman vormde geen opstakel voor de ontketende Meijer. Naar de op een derde plaats rijdende Stefan de Groot was echter een groot gat gevallen. Dit weerhield Meijer er niet van in enkele ronden ook dit gat te dichten. De tijd was echter te kort om De Groot nog voor de finish te verschalken waardoor Meijer in de slipstream van De Groot als vierde de finishlijn passeerde. "De race ging super. Stefan wist me echter goed af te houden." In zijn inhaaljacht had Meijer de snelste rondetijd op de klokken gezet waardoor de jonge rijder zich voor de tweede race op pole position plaatste.

Bij de start kon Meijer niet profiteren van zijn goede uitgangspositie. "Ik stond met twee wielen op het nieuwe en twee wielen op het oude asfalt. Ik dacht dat ik met voldoende toeren vertrok, maar bleef toch bijna staan." Bij de eerste doorkomst had Meijer zich alweer opgewerkt naar een vierde positie. Na een crash in het middenveld kwam de safety car voor enkele ronden in de baan. Na de herstart lukte het Meijer met een fraaie actie de derde positie te veroveren. Hoewel Meijer er nog wel in slaagde het ontstane gat naar de voor hem rijdende De Groot te dichten, was de tijd te kort om nog verder in het klassement op te klimmen. "Jammer, ik had hoger kunnen eindigen, maar ik sta toch weer op het podium. De snelheid is er wel." Door zijn klasseringen behoudt Meijer de leiding in de tussenstand van het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap.

De volgende wedstrijd meetellend voor het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap wordt verreden in het Pinksterweekend op 9 juni 2003 op het Circuit Park Zandvoort.

Uitslag race 1 Habo DaCosta Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap Zondag 4 mei 2003, TT Circuit Assen

1.Benjamini, 13 ronden in 17:38.476

2.Junior Strous, op 0.881

3.Stefan de Groot, op 5.203

4.Paul Meijer, op 5.442

Uitslag race 2 Habo DaCosta Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap Zondag 4 mei 2003, TT Circuit Assen

1.Benjamini, 13 ronden in 23:16.696

2.Stefan de Groot, op 1.596

3.Paul Meijer, op 1.759


Tussenstand Nederlands Kampioenschap Habo DaCosta Formule Renault 2000

na vier races

1.Paul Meijer, 72 punten

2.Stefan de Groot, 58 punten

3.Benjamini, 49 punten




Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Meijer,

telefoon (06) 22 39 00 87.


---- --