Gemeente Purmerend

Activiteiten dodenherdenking en bevrijdingsdag

Zondag 4 mei 2003 (dodenherdenking) kunt u aan de volgende activiteiten deelnemen:

* 10.00 uur: herdenking op de Algemene Begraafplaats. Burgemeester L. Verbeek legt namens het gemeentebestuur een krans bij het ereveld van de Purmerendse gevallenen.


* 19.10 uur: vertrek Stille Tocht van de Kaasmarkt naar het herdenkingsmonument aan de Jaagweg. Terug op de Kaasmarkt worden ook bloemen en kransen gelegd bij de gedenkplaat aan het voormalige raadhuis.


* 20.00 uur: twee minuten stilte op de Kaasmarkt, waarna de Last Post klinkt en de Stille Tocht wordt ontbonden. Aansluitend is er een gratis toegankelijke herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk met declamaties en een optreden van het Purmerends Mannenkoor met werken van Schubert, Fauré en Dvorak. De organisatie is in handen van Marlie Durge van Muziekschool Waterland.


* 20.30 uur: in het filmhuis de documentaire Sobibor van Claude Lanzmann, maker van Shoah.

Maandag 5 mei 2003 (bevrijdingsdag) kan de Purmerendse jeugd zich vermaken in park De Driegang in Purmer-Zuid nabij wijkcentrum Zuid-Pool. Alle activiteiten zijn gratis.

Tussen 10.00 uur en 15.30 uur is er voor hen van alles te doen, onder meer vrijmarkt waar alleen kinderen spullen mogen verkopen.

De dag staat in het teken van Wereldkinderen. Zo worden die dag knuffels ingezameld voor kinderen in Irak. Ook treden jeugdige artiesten in de dop op en verzorgen poppenkast of levende standbeelden. Een jury van Kinderwerk Purmerend kiest de beste verkoper, de slimste ruilhandelaar en de beste artiest. Zij ontvangen aan het eind van de dag een prijs.

Houd er rekening mee dat bij het park niet veel parkeerruimte is (het parkeerterrein aan het Meerland is beschikbaar): dus kom bij voorkeur te voet, met de fiets of met de bus!