Ingezonden persbericht


VRIJ blijvend PERSBERICHT

Utrecht, dinsdag 15 april 2003

Muzikaal geweld tegenover oorlog, 4 mei, 21.00 uur, smakkelaarsveld, utrecht

VRIJ blijvend is een groots openlucht muziektheaterconcert. Het concert laat je inzien dat iedereen verantwoordelijk is voor vrijheid. Het noWARkest speelt werk van componist Hans Groen, ondersteund door solisten, koor, kinderkoor en band. Het concert wordt omlijst met historische filmbeelden.

Het concert vindt plaats op 4 mei op het Smakkelaarsveld in Utrecht en is gratis te bezoeken. Om 21.00 uur start een ingetogen voorprogramma, om 21.20 uur vangt het concert aan. VRIJ blijvend werkt nauw samen met het Utrechts comité 4 mei Herdenking, Warchild en Bevrijdingsfestival Utrecht.

Om het project extra kracht bij te zetten, zullen er in een voorprogramma persoonlijke ervaringen van oorlog tastbaar gemaakt worden door voordracht van de winnende gedichten van de VRIJ blijvend dichtwedstrijd.

VRIJ blijvend is een Nederlands muziekstuk geschreven door Hans Groen met teksten van Tommy Wieringa. Stilstaan bij geweld. Herdenken wat gebeurd is en tegelijkertijd conclusies trekken voor het heden en de nabije toekomst. Dat is waar VRIJ blijvend een mogelijkheid toe biedt. Het vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog én oorlogen nu. Op een dieper niveau belicht VRIJ blijvend het verhaal van ieders verantwoordelijkheid voor het behouden van vrede.

Het stuk is eerder op kleinere schaal met groot succes uitgevoerd, echter zonder orkest. Arrangementen worden verzorgd door Joan Reinders.

Het noWARkest is het War Child jeugdorkest, een project orkest dat bestaat uit het Groot Symfonie Orkest uit Apeldoorn (GSO) en het Jeugdsymfonieorkest Amsterdam Noord (JAN), Het orkest heeft ruim 80 leden.

VRIJ blijvend is een LMF / Spark! Productie, en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kijk voor meer informatie op www.vrij-blijvend.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rembrandt Boswijk of Sven Jense via 030-2303893, pers@vrij-blijvend.nl Of via de website www.vrij-blijvend.nl/pers

Wilt u geen email meer ontvangen over VRIJ-blijvend, stuur dan een email naar mail@vrij-blijvend.nl met het onderwerp: unsubscribe.