Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

15-04-2003
Dodenherdenking in Edam en Volendam
Zondag 4 mei a.s.

PROGRAMMA DODENHERDENKING VOLENDAM OP ZONDAG 4 MEI 2003

18.30 uur Belangstellenden die de herdenkingsplechtigheid wensen bij te wonen, verzamelen zich in de W.J. Tuijnstraat te Volendam, nabij "'t Spoor".
18.40 uur Als het college van Burgemeester en Wethouders en de leerlingen van de basisschool St. Petrus eveneens zijn gearriveerd, begeven de aanwezigen zich gezamenlijk te voet naar het "Maria-beeld" op het Pellersplein. Tijdens deze tocht wordt de stoet begeleid door enkele leden van het tamboerkorps, die zacht tromgeroffel ten gehore brengen.
18.45 uur Burgemeester en mevrouw Van Beek leggen als eersten, namens het gemeentebestuur, een krans.
Vervolgens leggen twee leerlingen van de St. Petrusschool een krans, terwijl daarna de andere leerlingen hun bloemen leggen. Hierna wordt aan de leden van Amnesty International Edam-Volendam en de overige aanwezigen gelegenheid geboden tot het leggen van bloemen. 18.50 uur Door de heer A.J. Kes wordt de "Last Post" ten gehore gebracht.
Hierna wordt door een ieder twee minuten algehele stilte in acht genomen.
18.55 uur Toespraak door burgemeester Van Beek. 19.00 uur Het Fanfarekorps Wilhelmina brengt het 'Wilhelmus' ten gehore.

PROGRAMMA DODENHERDENKING EDAM OP ZONDAG 4 MEI 2003

18.30 uur Belangstellende verzamelen zich aan het Oorgat bij het Monument 'De Tochtgenoten'
18.40 uur Opening en korte inleiding wethouder M.E. Smit vanaf 18.40 tot plm. 19.15 uur Twee minuten algehele stilte Yiskor door dhr. A. Israëls.
Onder tromgeroffel legt wethouder Smit namens het gemeentebestuur als eerste een steen.
De K.P. legt stenen.
Leerlingen van de Piramide die dit monument hebben geadopteerd, leggen stenen.
Overige aanwezigen leggen stenen.
Leerlingen van de Piramide dragen ieder een door hen zelf geschreven gedicht voor.
19.15 uur Vertrek naar het Egbert Snijder Monument. Burgemeester en mevrouw Van Beek leggen als eersten namens het gemeentebestuur een krans.
De K.P. legt een krans.
Leerlingen van de Trimaran leggen een krans.
Overige leerlingen en aanwezigen leggen een krans. Twee minuten algehele stilte
Last post door de heer K. Vroom.
Stille Tocht naar de Algemene Begraafplaats waar de K.P. Waterland op elk van de 4 oorlogsgraven een bloemstukje plaatsen. Vervolgens begeeft de stoet zich naar de ingang van de Grote Kerk 19.55 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Grote of Sint Nicolaaskerk