Gemeente Papendrecht

Dodenherdenking
De Dodenherdenking op zondag 4 mei start dit jaar met een bijeenkomst in de RK-kerk aan de Seringenstraat. De kerk is geopend vanaf 18.30 uur; tussen 18.45 en 19.10 uur worden toespraken gehouden door de burgemeester en een vertegenwoordiger van het OKP (Overlegorgaan Kerken Papendrecht). Ook wordt (onder voorbehoud) een gedicht voorgedragen door een leerling van het Papendrechtse basisonderwijs. Vervolgens start de stille tocht, waarna om 20.00 uur op de begraafplaats twee minuten stilte in acht worden genomen. Ook een delegatie van de Indische gemeenschap neemt deel aan de tocht.

Adoptie oorlogsmonument
Vrijdag 25 april dragen de leerlingen van de Prins Florisschool de adoptie van het oorlogsmonument over aan hun `collega's' van de Viermaster. Om 13.15 uur begint de overdracht in de aula van de begraafplaats. Eerst vertellen de leerlingen van de Prins Florisschool wat ze in het kader van de adoptie het afgelopen jaar hebben gedaan. Een van de concrete resultaten is bijvoorbeeld een collage van verschillende werkstukken. Deze zijn in het gemeentehuis te bezichtigen van vrijdag 25 april tot vrijdag 23 mei. De burgemeester is natuurlijk ook aanwezig en spreekt de leerlingen toe. Aansluitend gaan de leerlingen naar het monument gaan, waarbij een leerling van de Viermaster een gedicht voorleest en de leerlingen elk een bloem plaatsen bij het monument. Om 14.30 uur gaan de leerlingen weer naar school.

Bouwplan Merwehoofd
De Rechtbank in Dordrecht deed donderdag 10 april 2003 de vrijstelling ex artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening, die door de gemeente is afgegeven voor het bouwplan Merwehoofd, vernietigd. De bouw van een woonwijk is in strijd met de huidige industriebestemming. Met het verlenen van de vrijstelling heeft de gemeente deze bestemming gewijzigd. Ook de provincie Zuid-Holland Zuid heeft voor het bouwplan een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De vrijstelling is nu dus door de Rechtbank vernietigd. De gemeente is teleurgesteld omdat hiermee de procedure wordt vertraagd, maar beraadt zich momenteel op het vervolg. Door de gemeente wordt alles gedaan om toch zo snel mogelijk te kunnen gaan bouwen. Inmiddels is een bestemmingsplan in voorbereiding, waarin het bouwplan Merwehoofd is opgenomen. Dit bestemmingsplan ligt najaar 2003 ter inzage.

Informatiebijeenkomst Stichting Stolpehove en gemeente over Kleine Waal
De gemeente en de Stichting Stolpehove houden donderdag 24 april 2003 een informatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen voor De Kleine Waal. Op het programma staan:

* het bestemmingsplan en de inspraakprocedure;
* het onderwerp `gewijzigde zorgvormen vragen andere huisvesting';
* de presentatie van de nieuwbouwplannen De Kleine Waal.
De informatieavond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de recreatieruimte van De Kleine Waal.

Wegafsluitingen rond Koninginnedag
De Veerweg is vanaf het Oude Veer tot de kruising met de Weteringsingel zaterdag 26 april 2003 afgesloten in verband met activiteiten op winkelcentrum De Meent.
In verband met activiteiten van het oranjecomité Papendrecht, worden de komende periode ookverschillende (delen van) wegvakken voor alle verkeer afgesloten. Het gaat allereerst om het deel van de Andoornlaan tussen het viaduct N3 en de rotonde Noordkil; dat is donderdag 24 april 2003 vanaf 16:00 uur afgesloten in verband met de Clubkasrun. Het deel van de Eilandstraat vanaf de Pontonniersweg tot de Muziektent is woensdag 30 april 2003 afgesloten in verband met de aubade. De Pontonniersweg tussen Eilandstraat en Veerdam is woensdag 30 april 2003 afgesloten in verband met het ringsteken. Het parkeerterrein op de Markt is afgesloten op woensdag 30 april 2003 in verband met het ringsteken en het middagprogramma en de brug op de Havenstraat ten slotte, is woensdag 30 april 2003 in de avonduren afgesloten in verband met het vuurwerk.