Gemeente Tilburg

22-4-2003
Dodenherdenking zondag 4 mei 2003
Programma van het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking

Evenals voorgaande jaren heeft het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei te Tilburg een programma opgesteld voor de traditionele herdenking op zondag 4 mei aanstaande. Herdacht worden allen -zowel burgers als militairen-, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog wanneer of waar ook ter wereld door oorlogshandelingen, tijdens het verzet, in concentratiekampen, door terreur of welke andere reden of door welke oorzaak ook, om het leven zijn gekomen.

Programma

19.00 uur
Herdenkingsbijeenkomst in de kerk van 't Heike.


* Spreker: de heer drs. P.R.H.M. van der Linden, lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en voorzitter van de EVP-fractie van de Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa en West-Europese Unie.
* Muzikale medewerking: Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia.
* Een leerlinge van het Theresialyceum (Marlieke van Gulick) speelt op de cello het muziekstuk 'Vocalise' van de componist Serge Rachmaninoff.

* Leerlingen van Montessorischool De Elzen declameren gedichten uit de landelijke wedstrijd 'dichter bij 4 en 5 mei'.

19.59 uur
Last Post.

20.00 uur
Twee minuten stilte.

20.02 uur
Leggen van kransen bij het stedelijk herdenkingsmonument aan de Schouwburgring.

Na afloop van de kranslegging is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken in de Burgerhal van het stadhuis (Stadskantoor 1).

N.B.

- Het uitsteken van de Nederlandse vlag op zondag 4 mei ter herdenking van de doden behoort halfstok te gebeuren van 18.00 uur tot zonsondergang (circa 21.10 uur).

- Aan de directies van de horecabedrijven is gevraagd op zondag 4 mei muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur en ook bij de verdere invulling van de avondactiviteiten zoveel mogelijk rekening te houden met het bijzondere karakter van deze avond.