Gemeente Mierlo


25/04/2003
Dodenherdenking 4 mei

In Mierlo wordt elk jaar op 4 mei een dodenherdenking gehouden en worden door het college van burgemeester en wethouders kransen gelegd bij het kapelletje aan de Bekelaar en bij het monument op het oorlogskerkhof aan de Geldropseweg. Sinds enkele jaren is er een toenemende belangstelling te bespeuren voor deze sobere herdenkingsplechtigheid. Burgemeester en wethouders nodigen bij deze alle belangstellenden uit om op zondag 4 mei aanstaande om 19.50 uur aanwezig te zijn op het oorlogskerkhof aan de Geldropseweg. Na een korte toespraak zal de burgemeester een krans leggen. Van 20.00 uur tot twee minuten daarna zal een plechtige stilte in acht genomen worden.

Richtlijnen.
Om de dodenherdenking op een passende wijze tot uitdrukking te laten komen, zijn door de ministerraad enkele richtlijnen opgesteld:
* Van 's avonds 18.00 uur tot zonsondergang (±21.00 uur) zullen op alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok worden gehangen. Particulieren worden verzocht dit ook te doen.
* Van 19.45 tot 30 seconden voor 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden.

* Van 20.00 uur tot twee minuten daarna zal op de herdenkingsplaatsen en naaste omgeving volkomen stilte in acht genomen worden. Iedereen wordt verzocht deze stilte overal in acht te nemen.

Omdat horecabedrijven hun normale dienstverlenende functie moeten kunnen blijven vervullen, dient de exploitatie daarvan zodanig te geschieden dat hieraan elk aspect van vermakelijkheid ontbreekt. Van 18.00 tot 21.00 uur moet de lichtreclame zijn gedoofd en mag geen andere muziek ten gehore worden gebracht dan die van de officiële Nederlandse radioprogramma's Deze richtlijnen zijn tot stand gekomen in overleg met het Bedrijfschap Horeca.