Gemeente Rotterdam

4 mei herdenkingen:

Burgemeester Opstelten en wethouders mevrouw De Faria en Van der Tak zijn op 4 mei aanwezig bij verschillende herdenkingen. Ook zal de burgemeester enkele herdenkingswoorden uitspreken.

Burgemeester mr. Ivo Opstelten legt op zondag 4 mei om 11.00 uur een krans bij het Koopvaardijmonument De Boeg aan de Boompjes 40.

Om 14.00 uur begint op de Algemene Begraafplaats Crooswijk de gezamenlijke herdenking van alle gevallenen door oorlogshandelingen of tijdens vredesmissies vanaf 1940 bij het Burger Monument, het Geallieerden Monument, het Militair Erehof, het Erehof van Verzet, het Korea Monument en het Indië Monument. Burgemeester Opstelten spreekt een kort herdenkingswoord.

In de Grote of Sint-Laurenskerk begint de herdenking om 19.00 uur. Hier spreekt burgemeester Opstelten het herdenkingswoord. Ook wethouder mevrouw De Faria is bij de herdenking aanwezig. Na afloop volgt een stille tocht, waarbij in de tuin van het stadhuis kransen worden gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de Joodse stadgenoten. Daarna vindt vanaf 19.50 uur de herdenking bij het Monument voor de Gevallenen op het Stadhuisplein plaats.

Loco-burgemeester Sjaak van der Tak spreekt de herdenkingsrede bij het Monument De Vallende Ruiter op het Zuidplein, waar de bijeenkomst om 19.15 uur begint.