Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

25/04/2003
Nationale dodenherdenking 4 mei

NATIONALE DODENHERDENKING ALBLASSERDAM 2003 ZONDAG 4 MEI

PROGRAMMA

19:30: Muziekvereniging "Soli Deo Gloria" stelt zich op bij het Oorlogsmonument in de Polderstraat en brengt muziek ten gehore.

19:40: Vertrek "Stille Tocht"vanaf het Raadhuisplein naar het Oorlogsmonument.

De stoet zal worden voorafgegaan door de tamboers van de muziekvereniging "Soli Deo Gloria" en de kransdragers van de Maket - en Louis Wesselsgroep (Scouting Nederland), de leerlingen van de Openbare Basisschool Het Palet (Vestiging Mesdaglaan) en onmiddellijk gevolgd dor de burgemeester, leden van het 4 mei - comité, leden van het gemeentebestuur, veteranen, leerlingen van Het Palet, padvinders en overige belangstellenden.

19:40: Luiden van de kerkklokken.

19:50: Aankomst "stille tocht" bij het oorlogsmonument. Het luiden van de kerkklokken wordt beëindigd. Muziekvereniging "Soli Deo Gloria" brengt tot bijna 20:00 uur muziek ten gehore.

20:00: Zodra de klok van de Grote Kerk 20:00 uur heeft geslagen klinkt het trompetsignaal "Stilte" ter inleiding van de gedurende 2 minuten te houden stilte.

20:02: "The Last Post" door de trompetist van "Soli Deo Gloria"

20:04: Muziekvereniging "Soli Deo Gloria" speelt koraalmuziek waarbij de kransleggingen plaatsvinden, allereerst door de burgemeester, gevolgd door de vertegenwoordigers van de Openbare Basisschool Het Palet, van het Rode Kruis en van de veteranen. Hierna wordt aan de overige aanwezigen gelegenheid geboden bloemen te leggen.

20:10: Voordracht door leerlingen van de openbare basisschool "Het Palet"

20:15: Muziekvereniging "Soli Deo Gloria" speelt 2 coupletten van het "Wilhelmus"

20:20: Dankwoord
Einde plechtigheden bij het Oorlogsmonument.

Ca 20:40 uur: Aansluitend op deze plechtigheid wordt in de Elthetokerk, Blokweerweg 20, een herdenkingsdienst gehouden. Deze dienst wordt georganiseerd door de gezamelijke kerken en zal worden geleid door pastor P.J. Versnel - Mergaerts. Medewerking wordt verleend door de Dijksynagoge en leden van de plaatselijke kerken.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk
der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredemissies.

De inwoners van Alblasserdam worden opgeroepen vanaf 18:00 uur tot aan zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Voorts worden de inwoners verzocht - ook als niet deelgenomen wordt aan de herdenking bij het Oorlogsmonument - van 20:00 tot 20:02 uur stilte in acht te nemen.