Gemeente Zoetermeer

Nationale dodenherdenking

Zondag 4 mei a.s. organiseert de gemeente een herdenking voor alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog slachtoffer zijn geworden van oorlogen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenking. Het Nationaal Comité heeft dit jaar als thema gekozen Vrijheid is niet te koop. De herdenking bestaat uit drie delen; de Stille Tocht, de Herdenking bij het monument en de herdenkingsdienst in de Oude Kerk.

De Stille Tocht start bij het Stadsmuseum t Oude Huis, Dorpsstraat 7. Om 19.00 uur wordt de stoet gevormd en om 19.20 uur vertrekt de stoet. De route loopt door de Dorpsstraat, via de Pilatusdam naar het monument in het Wilhelminapark. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap, direct gevolgd door de Scouting John McCormick, de Oud-Mariniers, de burgemeester, Stichting John Mc.Cormick, Voormalig Verzet Zoetermeer en de Vereniging Oud-Militairen en Indiëgangers. Aansluitend loopt het college en de genodigden namens de organisaties die deelnemen aan de kranslegging, gevolgd door overige belangstellenden.
Om 20.00 uur wordt de Taptoe geblazen waarna de twee minuten stilte in acht worden genomen.

Bij goed weer verzorgt het formatieteam van de Rotterdamse Aeroclub kort voor half negen een herdenkingsvlucht boven de Oude Kerk.

Om 20.30 uur begint de herdenkingsdienst in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Iedereen is hierbij ook van harte welkom. Aan deze dienst werken diverse organisaties mee. Leerlingen uit groep 8 van de Koningin Beatrixschool zorgen voor gedichten. De stichting Vluchtelingenwerk draagt een gedicht voor. Muzikaal wordt meegewerkt door het Zoetermeerse Kinderkoor onder leiding van Caro Kindt. Om ongeveer 21.05 uur is de herdenkingsdienst afgelopen.

Laatste wijziging: 25-04-2003