Gemeente Leiden

Persbericht

Bezoek uit alle vijf Leidse zustersteden

Publicatiedatum: 29 april 2003

In mei en juni ontvangt Leiden een zeer gevarieerd bezoek uit alle vijf zustersteden.

De stedenbandwerkgroepen en de gemeente hebben hun best gedaan om voor alle bezoekers een goed programma samen te stellen.

4 en 5 mei

Uit Oxford komen de Lord Mayor (burgemeester), leden van het stedenbandcomité en leden van het Royal British Legion (oudstrijders) om deel te nemen aan de Dodenherdenking op

4 mei

Op 5 mei vindt het traditionele jaarlijkse diner van de gasten en de vereniging Vrienden van Oxford plaats.

30 april 3 mei

Uit zusterstad Toruñ (Polen) komt van 30 april tot 3 mei een divers samengestelde groep van 50 personen naar Leiden: muziekgroepen, een vrouwenemancipatiegroep, kunstenaars etc. Allen worden ondergebracht bij gastvrije Leidenaars. Voor alle bezoekers is er een toegesneden programma en de muziekgroepen treden op in Muziekhuis Q-bus (Middelstegracht 123) en café

De Twee Spieghels (Nieuwstraat 11). De gemeente biedt op vrijdag een boottocht en een receptie met buffet aan.

9 mei

Op vrijdag 9 mei brengen vier vrouwelijke Raadsleden uit Juigalpa (Nicaragua) een bezoek aan Leiden. Zij hebben ontmoetingen met wethouder Rabbae en met Leidse vrouwelijke raadsleden. Ook bezoeken zij het ROC. Het ROC maakt plannen om het beroepsonderwijs in Juigalpa te ondersteunen.

9-21 mei

Uit Buffalo City (Zuid-Afrika) komen maar liefst twee delegaties. Van 9-21 mei volgen drie personen (waaronder de weduwe van de vermoorde anti-apartheidsactivist Steve Biko) een stage (o.a. bij de GGD) gericht op voorkoming en bestrijding van HIV/aids. Buffalo City is zwaar getroffen door de ziekte aids.

18-31 mei

Van 18-31 mei loopt een delegatie van vier personen stage op het gebied van bestrijding van jeugdcriminaliteit. Ze bezoeken o.a. diverse gemeentelijke afdelingen.

27-29 juni

Uit Krefeld komt van 27-29 juni het orkest van het Gymnasium am Moltkeplatz op bezoek, als gast van het Jeugdsymfonieorkest van Muziekschool Leiden en Omstreken. Dit bezoek is een vervolg op een zeer geslaagd bezoek dat het Jeugdsymfonieorkest in 2002 aan Krefeld bracht. Alle bezoekers worden bij gastgezinnen ondergebracht. Op zondagmiddag 29 juni is er een gezamenlijk concert in de Petruskerk.

Deze pagina is gewijzigd op 29-04-2003