Gemeente Woerden

De Nationale herdenking op 4 mei

Vrijheid is niet te koop
Op 4 mei is het twee minuten stil in Nederland
Om te denken aan wat was, had kunnen zijn,
maar ook aan wat is en komen kan.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we allen, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogsituaties en bij vredesmissies.

Het gemeentebestuur van Woerden roept u daarom op om uiting te geven aan deze Nationale Herdenking. Dit kunt u doen door op zondag 4 mei a.s.:

* s avonds van 18.00 uur tot zonsondergang (rond 21.00 uur) uw vlag halfstok te
hangen;

* om 20.00 uur, twee minuten stilte in acht te nemen;
Openbare bijeenkomst Harmelen
Ter gelegenheid van de Nationale Herdenking vindt op zondag 4 mei a.s. in Harmelen een openbare bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij het monument voor de Nederlands Hervormde kerk in Harmelen. Vanaf ongeveer 19.45 uur wordt er verzameld, waarna na het spelen van the Last Post om 20.00 uur gezamenlijk twee minuten stilte in acht zal worden genomen. Na het zingen van het Wilhelmus is er gelegenheid tot het leggen van bloemen bij het monument. Tijdens de herdenking is de Kalverstraat afgesloten.

Voorafgaand aan de openbare bijeenkomst wordt er om 19.15 uur in de Nederlands Hervormde kerk een herdenkingsdienst gehouden. De dienst gaat uit van de drie kerken van Harmelen.

Openbare bijeenkomst Woerden
In Woerden vindt op zondag 4 mei a.s. ook een openbare bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de Meeuwenlaan in Woerden. Vanaf ongeveer 19.30 uur kunnen er bloemen worden gelegd met ondersteuning van een koor en Excelsior. Na het spelen van the Last Post zal om 20.00 uur gezamelijk twee minuten stilte in acht worden genomen.
Voorafgaand aan de openbare bijeenkomst wordt er om 19.00 uur in de Evangelisch Lutherse kerk een herdenkingsdienst gehouden. De dienst staat onder verantwoording van het plaatselijk Beraad van Kerken. Om 20.45 uur kunt u in de Bonaventurakerk luisteren naar het Cantate Misericordium van Britten en het Requiem van Fauré door het Christelijk Oratoriumkoor Woerden.