Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

28-04-2003
Dodenherdenking 4 mei 2003
Plechtigheid bij het monument voor gevallenen

Op 4 en 5 mei gaat het om de vrijheid die we met elkaar in Nederland delen. Ook in Alkemade staan wij er jaarlijks bij stil hoe kwetsbaar vrijheid is en hoe belangrijk. Vrijheid is niet te koop!! Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend, maar mensenwerk.

Willen wij onze doden uit de Tweede Wereldoorlog waardig herdenken en het genot van de vrijheid ten volle beleven, dan zullen wij ook moeten stilstaan bij al die mensen voor wie herdenkingen en vrijheidsfeesten toekomstdromen zijn. Het Comité Dodenherdenking Alkemade tracht dit thema "levend" te houden door de jeugd van de basisscholen in Alkemade bij dit onderwerp te betrekken.

Ook dit jaar nodigen wij alle inwoners van Alkemade uit om op zondag 4 mei 2003 aanwezig te zijn bij de herdenking. Het programma begint dit jaar met een "Herdenkingsdienst".

Programma
Om 18.45 uur zal deze speciale "Herdenkingsdienst" gehouden worden in de kerk van Maria Presentatie en is bedoeld voor alle inwoners van Alkemade. Op een waardige wijze zal aandacht worden geschonken aan het thema van dit jaar "Vrijheid is niet te koop". Burgemeester Meerburg, kinderkoor "De Meerklank", het parochiekoor uit Oude Wetering en Liefde voor Harmonie zullen hun medewerking aan de herdenkingsdienst verlenen.

Na de herdenkingsdienst vertrekken wij naar het monument voor de Gevallenen. Omstreeks 19.45 uur begint de inmiddels traditionele herdenking bij het monument op de Noordhoek te Roelofarendsveen. De muziekverenigingen "Liefde voor Harmonie"en "Door Gunst Verkregen" zullen toepasselijke muziek ten gehore brengen.

Na de stilte om 20.00 uur zal door de Burgemeester van Alkemade, de heer A.H. Meerburg, bij het monument een krans worden gelegd. De heer H.J. Maas van de Stichting Jeugd Voorlichting Samenwerkend Verzet, heeft voor groep 7 van de R.K. Basisschool "De Schakel" uit Oude Wetering een lezing gehouden. Deze kinderen zijn dit jaar, namens de jeugd van Alkemade, uitgenodigd hun medewerking bij de bloemlegging te verlenen. Hierna worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Comité Dodenherdenking Alkemade

Dodenherdenking 2003 Algemeen

18.00 uur

Tot zonsondergang (21.10 uur) hangt de vlag halfstok

19.45 uur

Kerkklokken luiden, tot dertig seconden voor 20.00 uur

20.00 uur

Twee minuten stilte
Wij verzoeken iedereen deze stilte overal en algemeen in acht te nemen

21.10 uur

Zonsondergang, de vlag wordt binnengehaald