Gemeente Delfzijl

Persbericht

25/04/2003
Gemeente Delfzijl herdenkt op 4 mei oorlogsslachtoffers

INFORMATIE

Bij de oorlogsmonumenten in Delfzijl, Holwierde, Wagenborgen en Woldendorp worden op 4 mei alle oorlogsslachtoffers herdacht die gevallen zijn vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het thema van dit jaar is 'Vrijheid is niet te koop'.

Delfzijl
Voorafgaand aan de kranslegging vindt in Delfzijl een herdenkingsdienst plaats in de Nederlands Hervormde kerk aan het Molenbergplein. De dienst wordt gehouden van 18.45 tot 19.30 uur. Hierna gaat een stille tocht van het Molenbergplein via de Schoolstraat, Singel, kruispunt Singel-Landstraat naar het oorlogsmonument voor het gemeentehuis aan het Johan van den Kornputplein. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld en worden er kransen gelegd bij het monument. Vervolgens vindt de plechtigheid bij het joods monument in het gemeentehuis plaats. Ter afsluiting kunnen burgers nog een kop koffie drinken in de raadzaal van het gemeentehuis.

Holwierde
Voorafgaand aan de twee minuten stilte en de kranslegging in Holwierde speelt het Damster Stedelijk Harmonieorkest vanaf 19.45 uur. Na de plechtigheid wordt een dienst gehouden in de Nederlands Hervormde kerk.

Wagenborgen
In Wagenborgen vertrekt om 19.55 uur de stoet vanaf stichting de Open Poort naar het monument. Na de kranslegging loopt de stoet onder muzikale begeleiding van muziekkorps
In Corpore terug naar de Open Poort. Hier kunnen burgers nog een kopje koffie drinken.

Woldendorp
Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom in de ontvangstruimte van het Dollard College. Van daaruit begint 19.45 uur de stille tocht naar het monument. Muziekvereniging Prins Bernard zal de plechtigheid muzikaal ondersteunen.

Bij de vier plechtigheden zal een lid van het college aanwezig zijn.