Wessanen NV

persbericht

Corporate Development & Communications

Amstelveen, 5 mei 2003
(08.00 uur)
Tree of Life North America versnelt strategisch reorganisatieproces

Tree of Life North America, dochteronderneming van Koninklijke Wessanen nv, heeft aangekondigd dat zij haar strategische reorganisatieproces verder zal versnellen om gelijke tred te houden met de huidige marktontwikkelingen. Het aangekondigde aangescherpte reorganisatieproces zal resulteren in een personeelsreductie van 6%, wat gelijk staat aan ongeveer 300 banen.
Aanvullende componenten van Tree of Life NA's strategische reorganisatieproces zijn de afronding van de herstructurering van 16 onafhankelijke divisies tot 7 regio's, een reorganisatie van de managementstructuur en de introductie van een nieuw servicepakket op maat. Tevens zullen enkele operationele aanpassingen worden doorgevoerd, welke de onderneming in staat stellen het voorraadbeheer beter te beheersen, zowel in termen van waarde als winstgevendheid.

"De aanpassingen die vandaag bekendgemaakt zijn, maken Tree of Life tot een flexibelere onderneming die beter kan inspelen op de groeiende interesse van de Amerikaanse consument in een gezondere levensstijl en nieuwe culinaire ervaringen," zegt Rick Thorne, Voorzitter en CEO van Tree of Life NA en lid van de Concerndirectie van Wessanen.
De bestaande reorganisatievoorziening volstaat voor de financiering van dit versnelde reorganisatieprogramma.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv