Ingezonden persbericht


Persbericht Unit 4 Agresso

Geen dubbele invoer, direct inzicht in actuele bedrijfssituatie

Unit 4 Multivers Kassa verwerkt alle kassatransacties direct in de boekhouding

kassatransacties, facturering, voorraadbeheer, administratieve en fiscale verslaglegging

Sliedrecht, 5 mei '03 - De Unit 4 Multivers-lijn is opnieuw uitgebreid met een belangrijke pakket: Unit 4 Multivers Kassa. Dit nieuwe pakket verwerkt alle kassatransacties en pinbetalingen direct in de boekhouding. Hierdoor biedt het direct inzicht in de actuele winstbijdrage per transactie en voorkomt het dubbel invoeren van gegevens met de daarbij horende foutrisico's. Negentig procent van de ondernemers heeft geen directe koppeling tussen kassa en boekhouding. Hier ligt dus voor velen het eerste voordeel, maar het nieuwe pakket biedt meer. Unit 4 Multivers Kassa zorgt ook voor de verbinding tussen verkoop en voorraadbeheer. Het verwerkt transacties automatisch in de administratie, legt direct een koppeling met pinautomaten en houdt zelfs rekening met de fiscale rapportage. Unit 4 Multivers Kassa is daarom bijzonder geschikt voor bedrijven die directe toonbankverkoop (pinnen, kassa) combineren met levering op factuurbasis, bijvoorbeeld horecaondernemingen, groothandels in automotive of loodgieterinstallatiematerialen en de detailhandel. Het biedt een belangrijke besparing op de administratieve kosten en heeft ook voor franchisebedrijven bijzondere voordelen.

Eenvoudig om mee te werken
Een belangrijk voordeel van Unit 4 Multivers 4 Kassa is dat het pakket volledig is af te stemmen op de behoeften van bedrijven. Zo is het te bedienen via barcodes, touchscreen of toetsenbord. Printen van barcodes of toegangskaarten, aansluiting op de webwinkels, verwerken van voordeelcoupons of statiegeldbonnen - het is allemaal mogelijk. Door de koppeling met andere pakketten uit de Multivers-lijn, kunt u via Kassa zelfs verschil maken tussen eigen artikelen en franchisegoederen. Ook indien u dus artikelen in consignatie voert, houdt dit pakket daar rekening mee.

Voor alle medewerkers, ook in de buitendienst
Unit 4 Multivers Kassa biedt mogelijkheden voor het eenvoudig verwerken van aanschaf voor eigen gebruik, personeelsaankopen, breuk en bederf. Zo kunnen eigen medewerkers met behulp van een pasjessysteem op maandbasis afrekenen. Dit is onder meer handig voor restaurants van instellingen. Daarnaast bestaat er een module voor werktijd- en pauzeregistratie. Medewerkers in de buitendienst hebben via een PDA eveneens rechtstreeks toegang tot gegevens die voor hen van belang zijn. Zo kunnen zij orders plaatsen of de debiteurenadministratie raadplegen.

Fiscale rapportage , facturering
Het pakket biedt een duidelijke rapportage, zowel op normaal A4-formaat als via de kassabonprinter. Het biedt u één debiteurenbestand voor de hele winkelautomatisering. Daarnaast kunt u een audit file maken. Dit vergemakkelijkt de fiscale rapportage en levert direct kostenbesparing op, omdat het de werkzaamheden van de accountant vergemakkelijkt en lastige vragen voorkomt. U kunt facturen invoeren in Unit 4 Multivers Kassa maar ook direct via de grootboekrekening op debiteuren boeken. Crediteren van facturen of betalingen is zelfs mogelijk als deze al in de boekhouding zijn opgenomen.

Modulaire opbouw
Unit 4 Multivers Kassa is modulair van opbouw. Iedere organisatie of bedrijf kan daardoor voor zijn eigen 'maatpak' kiezen. Zo zijn er modules voor.
* Inventarisatie, die dagen werk bespaart door het scannen van binnengekomen artikelen.
* Order collecting, waarmee vertegenwoordigers via hun PDA rechtstreeks orders kunnen invoeren.
* Order Picking, waardoor een PDA en Wifi ervoor zorgen, dat er nooit meer teveel kilometers worden verreden in het magazijn.
* Elektronische facturering, waarbij u uw afnemers direct via het internet en zonder postzegelpoespas factureert.
* Samengestelde artikelen, die bijvoorbeeld een fiets opbouwt uit alle samengestelde onderdelen, het geheel als één factureert en meteen uw voorraad bijwerkt.
Kennismaken kan tijdens Unit 4 Agresso on Tour
dinsdag 13 mei: Stadion Galgewaard Utrecht
donderdag 15 mei: Arke Stadion Enschede
dinsdag 20 mei: De Kuip Rotterdam
donderdag 22 mei: ArenA Amsterdam
dinsdag 3 juni: Oosterparkstadion Groningen
donderdag 5 juni: Gelredome Arnhem
donderdag 12 juni: Parkstad Limburg Stadion Kerkrade
donderdag 19 juni: Fujifilm Stadion Breda

De Unit 4 Multivers productlijn biedt gebruiksvriendelijke financiële en logistieke oplossingen voor bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf. Hij is reeds geruime tijd op de markt en wordt regelmatig van nieuwe uitvoeringen en uitbreidingmogelijkheden voorzien. Zo werd onlangs een speciale versie voor de Internetwebwinkel ontwikkeld: Websolutions. Hiermee kunnen bedrijven zelf een aantrekkelijke webwinkel openen, waarvan alle transacties in de vertrouwde en bekende omgeving administratief worden verwerkt. De Unit 4 Multivers lijn kent ondermeer modules op gebied van logistiek, artikel,- debiteuren- en relatiebeheer, warehousing en e-commerce. Hij wordt door gebruikers als stabiel, eenvoudig en makkelijk in gebruik ervaren.

Unit 4 Agresso Software BV is een onderdeel van Unit 4 Agresso NV en richt zich speciaal op het Midden en Kleinbedrijf. Kennis en behoeften van deze specifieke markt zijn voor deze divisie steeds maatgevend bij de verdere ontwikkeling van het producten- en dienstenaanbod. Ook met de verschillende organisatievormen in MKB-land wordt rekening gehouden. Zo kent Unit 4 Multivers lichte en zwaardere uitvoeringen, voor kleine en grotere organisaties binnen het MKB. Ook is er een speciaal pakket voor accountants. Alle pakketten vereenvoudigen en ondersteunen taken op gebied van financiën, handel, logistiek, project- en relatiebeheer.

Unit 4 Agresso NV is een internationaal opererende softwareonderneming die zich richt op een efficiënte en veilige bedrijfsvoering voor haar klanten. Unit 4 Agresso biedt een unieke totaaloplossing: geavanceerde business software gecombineerd met een optimale beveiliging van de bedrijfsgegevens. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam. Unit 4 telt zo'n 1400 medewerkers en biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in twaalf verschillende landen, waaronder de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland het Verenigd Koninkrijk en de Benelux.

Informatie voor de pers:
Unit 4 Aresso Software BV - Fred Loos tel 0184 44 44 44 e-mail: fred.loos@unit4agresso.com Co Gersen tel. 020 416 11 55 e-mail: backstage.comco@inter.nl.net