Published: 08:36 05.05.2003 GMT+2 /HUGIN /Source: DPA Holding N.V. /AEX: DPA /ISIN: NL0000347300

DPA RAPPORTEERT EERSTE KWARTAALCIJFERS 2003

Highlights eerste kwartaal 2003
Omzetdaling van 3,8 miljoen, - 35%
Winstdaling van 90%
Overname gesprekken in Duitsland
Marktontwikkelingen blijven onzeker

Financiële highlights eerste kwartaal 2003

Benchmark cijfers

In miljoenen EUR
Q1 - 2003
Q1 - 2002
% Verschil
Omzet

6,9

10,7

-35
Bedrijfskosten

2,7

3,5

-23
Bedrijfsresultaat
0,2

1,5

-87
Nettowinst
0,1

1

-90




De daling van de nettowinst ten opzichte van het eerste kwartaal 2002 is veroorzaakt door:


* Lagere omzet in Nederland als gevolg van minder vraag naar Interim Professionals;
* Lagere marge in Nederland als gevolg van een hoger percentage Interim Professionals welke niet inzetbaar waren op projecten. Peter Smit, Algemeen Directeur van DPA over de Q1-cijfers: "De in de tweede helft van vorig jaar ingezette daling in omzet in Nederland heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar doorgezet. Op korte termijn zie ik nog geen tekenen van herstel in onze markt. Ondanks de kostenbesparende maatregelen neemt het bedrijfsresultaat toch nog fors af. In de laatste maand van het eerste kwartaal is het bedrijfsresultaat zelfs negatief uitgevallen. Door het onzekere economische klimaat blijft kostenbeheersing een voortdurend aandachtspunt bij DPA. Het komende kwartaal zullen er nog meer maatregelen op personeelsgebied worden genomen. Daarnaast is de verbetering van de effectiviteit van de verkoopinspanningen bij DPA een van de prioriteiten. Wij willen ons marktaandeel, ook in een dalende markt, verbeteren. Daarmee hebben we een goede uitgangspositie wanneer de economie weer aantrekt."

Omzetdaling
In Nederland bleef de vraag naar flexibele arbeid zwak wat heeft geleid tot een minder gevulde orderportefeuille. Het gevolg hiervan is minder projecten en dus minder facturabele uren. Door de blijvende onzekerheid in de markt en het laat-cyclische karakter van de dienstverlening van DPA verwacht de directie dat deze tendens zich nog het gehele jaar 2003 zal voortzetten.

Overname gesprekken in Duitsland
De directie van DPA voert momenteel nog steeds intensieve overname gesprekken met een financieel detacheringsbureau in Duitsland waar DPA mogelijk een meerderheidsbelang in zal nemen.

Verwachtingen en ontwikkelingen
De huidige economische ontwikkelingen en marktomstandigheden geven de directie van DPA geen aanleiding om te veronderstellen dat de markt waarin DPA actief is op korte termijn verbetert. Door de lagere marges in verband met de hogere leegloopcijfers en de kosten van de nog te nemen personeelsmaatregelen wordt verwacht dat de bedrijfsresultaten in het tweede en derde kwartaal van 2003 negatief uit zullen vallen.

DPA Holding NV
DPA Holding NV is een specialist in het leveren van financiële professionaliteit op maat, snel en doeltreffend georganiseerd op basis van detachering, project- en interim-management en outsourcing. Het bedrijf wil toonaangevend worden in het oplossen van knelpunten binnen de financiële kolom.


Noot voor de redactie (