EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO positief over uitgangspunten provincie Noord-Brabant

Bestuursakkoord Provincie geeft burger moed

Provincie Staten Noord-Brabant is klaar om aan de slag te gaan. Vorige week is het Bestuursakkoord afgerond. EVO juicht de inhoud toe. Goederenvervoer krijgt de aandacht die het toekomt. De Provincie erkent hoe afhankelijk het bedrijfsleven, en daarmee de Brabantse economie, is van een storingsvrije aan- en afvoer van goederenstromen.

De belangrijkste winst is dat eindelijk twee onafscheidelijke portefeuilles bij één gedeputeerde zijn ondergebracht: Infrastructuur en Mobiliteit. Onnodig gekissebis en besluiteloosheid zijn daarmee verleden tijd. De Provincie kan vanaf nu slagvaardig te werk gaan om de mobiliteit van Noord-Brabant te verbeteren.

De Provincie erkent het belang van een goede samenhang tussen het hoofd- en onderliggend wegennet. Alleen op die manier bereik je de zo noodzakelijke doorstroming in de regio. De Provincie heeft dan ook de juiste prioriteiten gesteld. Komende periode gaat alle aandacht uit om trajecten als de Noordwest tangent Tilburg, Zuidwest tangent Den Bosch, de A 69 E'hoven - Hasselt en de Ruit rond Eindhoven adequaat in te vullen. In lijn van de Infrastructurele wegwijzer 2003, zoals EVO de minister heeft aangeboden, heeft in het hoofdwegennet de realisatie van de A4 en een structurele oplossing voor de Merwedebrug bij Gorinchem prioriteit gekregen.

EVO is blij dat de Provincie heeft uitgesproken uitvoering van bestaand beleid belangrijker te vinden dan het creeren van nieuw beleid. Juist in tijden van economische onzekerheid is het belangrijk dat de Provincie laat zien over daadkracht te bezitten om de Brabantse economie de noodzakelijke impulsen te geven.

PB 2003.21
2 mei 2003