RIGU SOUND B.V.

Music Store Award 2003 voor Danny Malando

Afgelopen vrijdagavond ontving het orkest van Danny Malando de Music Store Award 2003 uit handen van Rick Guurink, directeur-eigenaar van Music Store Nederland.
De prijs werd uitgereikt ten overstaan van 300 genodigden waaronder de managers en franchisers van Music Store in een op het Raadhuisplein te Pijnacker opgestelde feesttent.
Danny Malando, de kleinzoon van de legendarische oprichter Arie Maasland van het vermaarde orkest Malando, voert de derde generatie Malando aan. Violist Erno Olah is al in de drie generaties Malando als concertmeester actief. Danny Malando blies Malando nieuw leven in na zijn contrabas-studie aan het conservatorium in Budapest. De Hongaarse zigeunerinvloeden maken zijn uitvoering van de tango tot een bijzonderheid. Naast de vaste kern bestaat het 20 koppige orkest uit jonge, zeer bezielde en professionele muzikanten. De Music Store jury heeft de Award toen toekomen aan Danny Malando voor zijn bijdrage aan het nieuw leven inblazen van de tango in Nederland. Specifiek voor de jong volwassen doelgroep van Music Store is het nieuw doen genieten en dansen op de continentale tango door Malando een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziekdetailhandel. Van de albums Feria del Tango en Ole Tango gingen bij de 150 Music Store winkels ruim tienduizend albums over de toonbank.
Danny Malando bereidt momenteel 2 tournees voor. In juni wordt getourd op Curacou waar tevens een Tros TV special word opgenomen. In september vertrekt het orkest van Dany Malando voor een tournee door Japan.


05 mei 03 09:24