Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 5 mei 2003

Dagelijkse berichten

tractorchauffeur gewond
Een 41-jarige bestuurder van een landbouwtrekker uit Noordhorn is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan het Aduarderdiep in Feerwerd. De man reed met zijn tractor in de richting van Aduard en kwam door nog onbekende oorzaak met het voertuig in de berm terecht. Hij kreeg de trekker niet meer onder controle en reed na enkele tientallen meters door de berm te zijn gereden een sloot in. De bestuurder kwam in het water terecht en werd door omstanders op het droge geholpen. De man is met hoofd en borstletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en van hem is een bloedproef genomen. De trekker is door een bergingsbedrijf ui de sloot getakeld.

Vledderveen: amazone valt van paard
Op de Waterschapsweg in Vledderveen is zondagmiddag een 18-jarige amazone uit Nieuwe Pekela gewond geraakt na een val van haar paard. De vrouw kwam te vallen nadat haar paard door onbekende oorzaak schrok en ging steigeren. De amazone, die geen veiligheidscap droeg, viel van het paard en kreeg liggend op de grond nog een trap van het geschrokken paard. Ze is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Onstwedde: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de Holte in Onstwedde is zondagmiddag een 44-jarige motorrijder uit Beilen gewond geraakt. De man kreeg op de kruising met de 1e Achterholtsweg en de Streekweg geen voorrang van een 82-jarige automobilist uit Zuidbroek. Er volgde een botsing waarbij de motorrijder kwam te vallen. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagnacht op de Borgenweg in Stadskanaal een 55-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed met inwerking zijnde alarmverlichting en trok daardoor de aandacht van een politiepatrouille. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Daarbij werd 1.57 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Berichten Groningen Stad komen later

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)