Concours Hippique International Officiel (CHIO)


5 mei 2003, Tegenslag voor Nederlands Oranje Kwartet
Terug naar boven

Separator

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Datum: 5 mei 2003

Tegenslag voor Nederlands Oranje Kwartet

ERMELO - De Nederlandse springruiterequipe, het "Oranje kwartet", dat komende zondag in het Franse La Baule van start gaat in de eerste wedstrijd die meetelt in de FEI Samsung Super League voor landenteams werd tot nu toe achtervolgd door tegenslagen. Roofs van Jan Tops is nog niet hersteld van een lichte blessure en Eurocommerce Monaco van Gerco Schroder liep onlangs ook een lichte kwetsuur op.

"Dit is een tegenslag", vertelt bondscoach Bert Romp, die heel graag beide combinaties in La Baule had willen inzetten. "Beide paarden zijn nauwkeurig onderzocht door veterinairen en na overleg tussen hen en mij zijn we tot de conclusie gekomen dat het nu niet verantwoord is om Roofs en Monaco mee te nemen". Volgens Romp zijn het lichte blessures bij beide paarden en dus van voorbijgaande aard. Binnenkort kan hij deze twee paarden weer volop inzetten.

Bondscoach Romp neemt wel Eric van der Vleuten met Audi's Jikke mee naar La Baule, die afgelopen weekeinde in het Franse Fontainebleau vierde werd in de Grote Prijs. Daarnaast komt Wim Schroder aan de start met Eurocommerce Berlin. "Ik had deze ruiter graag voor het eerst in Rome in het Oranje Kwartet willen opnemen. Dan had deze combinatie al een paar buitenwedstrijden in de benen gehad". Gezien de prestaties van deze combinatie in de laatste buitenwedstrijden van het vorige jaar en de verrichtingen in de wereldbeker wedstrijd in Dortmund heeft Romp alle vertrouwen in de combinatie.

Ook Angelique Hoorn maakt met Hascal deel uit van de Nederlandse équipe en datzelfde geldt voor Gert-Jan Bruggink met Joël. Deze combinatie was afgelopen weekeinde succesvol in het Duitse Mannheim, waar Gert-Jan zondag een kwalificatie voor de Grote Prijs wist te winnen.

In La Baule wordt op vrijdag de Grote Prijs verreden, op zaterdag de Derby en op zondag is de landenwedstrijd, de eerste in het kader van de FEI Samsung Super League. Hierin komen naast het Nederlandse Oranje kwartet ook de equipes van België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Groot-Brittannië en Zweden in hun sterkst mogelijke samenstelling aan de start.

Tijdschema La Baule:

vrijdag 9 mei
18.00 uur: Grand Prix

zaterdag 10 mei
15.30 uur: Derby

zondag 11 mei
13.30 uur: FEI Samsung Super League

Meer informatie
Het wedstrijdschema
De teams
De Nederlandse deelnemers (A-kader en B-kader)