Gemeente Nijmegen

Datum 15 april 2003 Nummer persbericht p045

Verbetering werking verkeerslichten Neerbosscheweg - Rosa de Limastraat en reconstructie Rosa de Limastraat

Op maandag 5 mei starten de werkzaamheden voor verbetering van de doorstroming op de kruising Neerbosscheweg-Rosa de Limastraat. De verkeersregelinstallatie gaat voertuigafhankelijk werken: de verkeersregeling zal het groen en rood afstemmen op het verkeersaanbod. De capaciteit van de verkeersafwikkeling zal daardoor groter worden waardoor er aanzienlijk minder files zullen ontstaan. De bus vanaf de Neerbossche brug kan hierdoor ook sneller doorstromen. Op woensdag 14 mei zal de nieuwe regelinstallatie in bedrijf gaan. Gedurende de werkzaamheden is enige verkeershinder te verwachten.

Op de Rosa de Limastraat vindt verder een reconstructie plaats. Er is nu een bushalte aan een kant van de weg. Aan de zijde van de voetbalvelden wordt ook een bushalte gemaakt. De fietsers naar Neerbosch, die nu tussen het autoverkeer in rijden, zullen straks op een vrijliggend en veiliger fietspad kunnen rijden.

Bovenstaande werkzaamheden zijn een uitvloeisel van het besluit om geen bus te laten rijden via de route Dr. De Blecourtstraat. Naar aanleiding van bezwaren is nogmaals naar de situatie gekeken en ervoor gekozen om de bus via de hoofdwegenstructuur Neerbosscheweg en Rosa de Limastraat naar het centrum te laten rijden.

Nieuw is dat het verkeer met een nieuwe techniek wordt waargenomen. Normaal gebeurt dat door middel van detectielussen in het wegdek of met installaties waar met radar verkeer wordt waargenomen. Op de kruising Neerbosscheweg-Rosa de Limastraat zal dat gebeuren met videocamera' die op de zweepmasten worden geplaatst. Met 1 camera kan een geheel wegvak waargenomen worden. Met deze camera's wordt geen snelheid of door rood licht rijden gecontroleerd. Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.