Gemeente Tiel


Aanleg rotonde Rivierenlandlaan - Burgemeester Meslaan

Maandag 5 mei 2003 start het aannemersbedrijf Heijting uit Huissen in opdracht van de gemeente Tiel met de aanleg van een rotonde op de kruising Rivierenlandlaan-Burgemeester Meslaan.

Verkeershinder
Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren is het onvermijdelijk om het kruispunt voor een periode in zijn geheel af te sluiten. Dit zal voor u als weggebruiker overlast veroorzaken. De Rivierenlandlaan wordt afgesloten tussen de Wilhelmina Druckerstraat en de Laan van Westroijen. Dit betekent dat doorgaand verkeer op de Rivierenlandlaan vanaf de provinciale weg Tiel Buren omgeleid wordt via de Siependaallaan en de Groenendaallaan. De Burgemeester Meslaan wordt afgesloten tussen de President Kennedylaan en de Wijenburglaan. Vanzelfsprekend kunnen bewoners van het bovengenoemde weggedeelte hun woning normaal bereiken. De omleidingen zullen duidelijk worden aangegeven met borden.

Gevaarlijk kruispunt
Het kruispunt Rivierenlandlaan Burgemeester Meslaan staat bekend als een van de meest gevaarlijke kruispunten in de gemeente Tiel. In de laatste jaren zijn op dit kruispunt 25 ongelukken gebeurd, waarvan 12 met als gevolg lichamelijk letsel. Dit is voor de gemeente Tiel aanleiding geweest om te onderzoeken hoe dit kruispunt veiliger gemaakt kon worden. Uit dit onderzoek is gebleken dat de aanleg van een rotonde een goede oplossing is.
Na diverse problemen op het gebied van het bestemmingsplan en met name op het gebied van eventuele toename van geluidsoverlast te hebben opgelost, is de gemeente Tiel nu zover dat de aanleg van de rotonde kan gaat starten.

De werkzaamheden zullen volgens de planning van de aannemer tot eind juni 2003 gaan duren.