Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorjaarscampagne biologische speciaalzaak van start

Op maandag 5 mei gaat de voorjaarscampagne van de biologische speciaalzaak van start. Onder het motto Biologisch, dat smaakt naar méér! is het twee weken feest in meer dan 150 natuurvoedingswinkels. Met onder meer proeverijen, gratis receptenboekjes met vele euro's kennismakingsvoordeel en scherpe prijsacties. De biologische speciaalzaak ondersteunt de doelstelling van de overheid van 10% biologische landbouw in 2010 en voert binnen en buiten de winkel actie om nieuwe consumenten te bereiken.

Radiocampagne
Vanaf zondag 4 mei tot zaterdag 17 mei wordt de radiocommercial Biologisch, dat smaakt naar méér! uitgezonden op Radio 1, Radio 2 en alle regionale radiozenders. Tevens worden advertenties geplaatst in diverse tijdschriften.

Activiteiten rond de winkels
Door heel Nederland komt u straks promotieteams tegen, die lekkere biologische hapjes en informatie uitdelen. Naast tal van proeverijen in de winkel, op vrijdag 9 en 16 mei en zaterdag 10 en 17 mei, ligt er ook een prachtig Receptenboekje klaar voor de consument. Met nieuwe recepten van topkok Eric van Veluwen van Restaurant de Woeste Hoeve. In het gratis Receptenboekje zitten tevens kortingscoupons t.w.v. E 7,50. Voor de jongste klanten wordt een kleurwedstrijd georganiseerd met lekkere én mooie prijzen.

Landelijke TV-campagne "Biologisch, eigenlijk heel logisch" De biologische feestweken in de natuurvoedingswinkel maken deel uit van een landelijke promotiecampagne voor biologische producten. De overheid wil de verkoop van biologische producten te stimuleren met als einddoel: 10% biologische landbouw in 2010. Daarom heeft de overheid de Taskforce MBL opgericht samen met belanghebbenden bij de biologische sector. De Taskforce organiseert de landelijke reclamecampagne Biologisch, eigenlijk heel logisch, ondermeer op TV in week 19 en 20.

Organisator campagne
De campagne Biologisch, dat smaakt naar méér! wordt georganiseerd door de stichting Promotiebureau Biologische Speciaalzaak (PBS). De stichting PBS is in 2002 opgericht om vanuit de biologische speciaalzaken een bijdrage te leveren aan de overheidsdoelstelling 10% biologische landbouw in 2010. De PBS organiseert mede een nieuwe ondernemersopleiding voor natuurvoedingswinkeliers (zie www.son.nu)

Meer informatie: www.smaakmakend.nl (vanaf 1 mei) en stichting PBS, tel. 033-4656009.


---- --