NOC*NSF


Hoe oud ben ik nu écht? Doe de test!

ARNHEM - Hoe fit en gezond zijn wij nu werkelijk? www.je-echte-leeftijd.nl geeft het antwoord! De test berekent het effect van onze levenswijze naar een 'Echte leeftijd'. Een leeftijd die kan afwijken van de kalenderleeftijd. Want onze manier van leven staat in groot contrast met de waarde die we hechten aan een jong uiterlijk en een lang leven. Sport speelt een belangrijke rol bij het bepalen van je echte leeftijd. Je echte leeftijd is vanaf aanstaande maandag 5 mei bij RTL4 op de televisie te zien.

We weten allemaal wat goed en slecht voor ons is. Maar wat voor effect heeft het in levensjaren? In de test komen thema's aan bod, als voeding, beweging, stress en sociale omstandigheden. Op basis van de ingevulde vragen wordt 'Je echte leeftijd' berekend. Daarnaast worden persoonlijke tips gegeven over welke, vaak kleine, veranderingen in levensstijl een 'verjongend' effect geven. Je echte leeftijd is een interactief concept en gebaseerd op een uit de Verenigde Staten afkomstige methode die daar zeer populair en effectief is gebleken.

De SportMatch
Tijdens de test is direct te zien welke invloed sport of onvoldoende bewegen heeft op het lichaam. Bij onvoldoende beweging wordt aanbevolen daar verandering in te brengen door te sporten. Om te kijken welke sport het beste bij je past kun je de SportMatch doen. Door 15 vragen te beantwoorden ontstaat een top 10 van sporttakken die het beste bij de tester passen. De tester kan doorklikken naar de gewenste sportbond voor meer informatie.

Sporten is namelijk leuk en gezond. De sportvereniging is dé plaats om te gaan sporten. Er is deskundig personeel, het is er gezellig, je kunt er vrienden maken, etc. Allemaal zaken die bijdragen aan het verlagen van Je Echte Leeftijd.

'Je Echte Leeftijd!' is vanaf aanstaande maandag 5 mei op televisie te zien om 21.30 op RTL 4. Het TV-programma wordt gepresenteerd door Sylvana Simons en John Williams en bestaat uit 7 afleveringen. Zij wijzen de kijker op het verschil tussen hun kalenderleeftijd en hun échte leeftijd. Bekende en onbekende Nederlanders nemen de proef op de som en bekijken of zij werkelijk zo jong zijn als ze zich voelen.

Doe nu de SportMatch op www.sport.nl en kijk welke sport het beste bij je past. Bepaal Je Echte Leeftijd en doe de test op www.je-echte-leeftijd.nl.

Je Echte Leeftijd is een initiatief van Advance interactive b.v. en wordt ondersteund door NOC*NSF, Nederlandse Hartstichting, Solvay Pharma B.V., The Greenery, DA Drogisterijen, Spa, Nivea en Philips Sonicare.

(2 mei 2003)