COBECO PHARMA B.V.

WHO: Kalium Jodide tabletten helpen bij nucleaire incidenten.

Amsterdam, May 5 /PRNewswire/ -- Nucleaire rampen, en terroristische aanslagen, zijn al lang niet meer de-ver-van-mijn-bed-show. De nieuwe problemen met de kernreactor in Tsjernobyl waarbij de beschermende betonlaag op instorten lijkt te staan, de dreigingen van Noord-Korea atoomwapens te gaan fabriceren, de nucleaire transporten en de protesten daartegen, vergroten de kansen op ongelukken met alle gevaren voor de volksgezondheid (schildklierkanker) van dien.

Inname van Kalium Jodide tabletten bij een nucleaire ramp zorgt ervoor dat de kans op kanker aanzienlijk verkleint. Via de tabletten raakt de schildklier verzadigt met het onschuldige jodium, en wordt bij een eventuele kernramp het schadelijke radioactief jodium niet meer opgenomen door de verzadigde schildklier.

Het is dan ook niet voor niets dat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO van de Verenigde Naties adviseert dat de burgers zelf Kalium Jodide tabletten moeten kunnen aanschaffen om niet meer afhankelijk te zijn van de verspreiding door de overheid, zoals dat in vele landen nog het geval is.

Die verspreiding kan namelijk bij een nucleaire ramp of bij een nucleaire aanslag veel moeilijker verlopen dan, of zelfs helemaal niet verlopen zoals, in de rampenplannen is opgenomen. Wat bijvoorbeeld als u slecht ter been bent, of de communicatiekanalen zijn weggevallen of er blijken opeens te weinig tabletten te zijn aangeschaft door de overheid.

De beste oplossing voor die problemen is zelf Kalium Jodide tabletten in huis te nemen. Via Cobeco Pharma B.V. kan dat. Het pharmaceutische bedrijf komt op de markt met Radifen, het Kalium Jodide tablet dat u en uw gezin bescherming biedt in het geval van een nucleaire ramp en terroristische (nucleaire) aanslagen.

Via www.radifen.com kunt u op elk moment dat u dat wilt de Kalium Jodide tabletten van Cobeco Pharma aan schaffen. Via internet, dus simpel en snel en betrouwbaar.

Over Cobeco Pharma B.V.

Cobeco Pharma B.V. is sinds 1973 een pharmaceutische groothandel en producent die haar producten afzet in Europa. Cobeco Pharma B.V. is tevens de exclusieve distributeur van verscheidene Amerikaanse bedrijven.

Link W.H.O.: zie internetsite www.radifen.com of www.who.int

Er zijn foto's vrij van rechten beschikbaar voor de pers, via www.radifen.com

Dhr. C.B. Corrado, Telefoonnummer: +31 (0)10 29 00 991, E-mail: info@radifen.com


05 mei 03 10:00