Tom Coronel

4 Mei 2003: Tom Coronel valt uit op Fuji

De tweede race van de Autobacs All Japan GTC Series op het Circuit van Fuji is voor de GZOX Mugen NSX-equipe Tom Coronel-Daisuke Ito door een crash voortijdig geëindigd. In de training kwam de Nederlands-Japanse combinatie niet verder dan een elfde plaats, maar was daarmee wel de best scorende Honda equipe. De overwinning ging op Fuji naar het team Masami Kageyama-Richard Lyons met een Nissan Skyline.

Dit was dus niet helemaal het weekend voor Tom Coronel. We moeten hier duidelijk onze meerdere erkennen in de Toyotas en Nissans. Ze hebben weliswaar dezelfde restrictors, maar aanzienlijk grotere en krachtigere motoren. Snelheid is hier op Fuji alles bepalend en daar kunnen we dus onvoldoende op scoren. Zeker op die lange rechte stukken hier. Het enige positieve is dat wij wel de snelste Honda waren, aldus de coureur uit Huizen.

Ito nam de start voor zijn rekening en zette alle zeilen bij om in ieder geval zijn startplek te behouden. Dat bleek niet eenvoudig en toen hij na 25 zware ronden binnenkwam lag hij op een 13e plaats. Met name de banden hadden het zwaar. Ik ben ingestapt met het idee om in het tweede deel van de race nog zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. De eerste die er aan moest geloven was Hidetoshi Mitsusada met zijn NSX. Dat ging nog redelijk makkelijk. De volgende in het veld was de NSX van Ryo Michigami en Sebastien Phillipe. Juist toen ik achter die Honda reed en mijn inhaalpoging inzette spinde de wagen en schoof niet zoals ik verwachtte- naar buiten, maar kwam onverwacht naar binnen. Ik kon hem absoluut niet meer ontwijken en die klap was onvermijdelijk. Einde race dus voor ons. Jammer en laten we hopen dat het volgende keer beter gaat!, besluit Coronel zijn verhaal vanuit Japan.

---

3 Mei 2003: Elfde plaats in kwalificatie voor Tom Coronel en Daisuke