Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 18-2003

* Agenda

* Evenementen

* Bouwzaken

* Milieu

* Huisvuil

* Verkeer en Wegen

* Belastingen

* Zwembad De Neul

* Diversen

Agenda

Vergadering commissie Grondgebied 8 mei

De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 8 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde.

- spreekrecht burgers

- vaststelling van de agenda

- vaststelling verslag vorige commissievergadering d.d. 10 april 2003
- voorstel in verband met de evaluatie Onkruidbeheer openbare ruimte.
- voorstel in verband met de evaluatie beleidsplan Wonen.
- ter kennisneming: Aanpassing concept-bestemmingsplan Centrum.
- rondvraag

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel.(0413)481257

Evenementen

Dodenherdenking zondag 4 mei

Programma dodenherdenking Sint-Oedenrode

Op zondag 4 mei herdenken we alle slachtoffers van oorlog en geweld. Dat doen nabestaanden en overlevenden van oorlogsgeweld. Zij staan echter niet alleen. Steeds meer mensen herdenken op 4 mei slachtoffers van oorlog en geweld en staan even stil voor een wereld zonder geweld of oorlog.

19.00 uur: Ontvangst genodigden & belangstellenden in het gemeentehuis.
19.10 uur: Lied jongerenkoor Aurora
19.12 uur: Toespraak burgemeester P. Schriek.
19.22 uur: Lied jongerenkoor Aurora
19.25 uur: de heer L. Kleijne en 2-3 kinderen lezen een verhaaltje voor over dodenherdenking.
19.30 uur: Lied jongerenkoor Aurora
19.35 uur: Onder begeleiding Sint-Jorisgilde (stille tocht) naar het oorlogsmonument.
19.45 uur: Harmonie Sint-Antonius van Padua Nijnsel speelt enkele stemmige nummers.
19.55 uur: Politie houdt verkeer tegen rondom Corridor. 1956 uur : Korte toespraak burgemeester
19.58 uur: Harmonie Sint-Antonius van Padua Nijnsel speelt `The Last Post'.
20.00 uur: Twee minuten stilte
20.02 uur: Kranslegging door burgemeester P. Schriek namens de gemeente Sint-Oedenrode
20.05 uur: Harmonie Sint-Antonius van Padua Nijnsel speelt het Wilhelmus.
Einde van de bijeenkomst.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481220

Bouwzaken

Aanvragen bouwvergunning:
M. van de Sande, Heistraat 19, vergroten woonhuis J. van Lieshout, Moereind 6, Best, vergroten woonhuis, Beatrixstraat 49
C. Vorstenbosch, Florisstraat 21, uitbreiding woonhuis G. Smits, Vresselseweg 26 b, uitbreiding opslagloods + overkapping spuitplaats Vresselseweg 29
J. van der Linden, Tartwijck 51, wijzigen doorgang woning M. van de Berk, Vernhout 14, bouw jongveestal met landbouwschuur C. van Gastel, Heerlijkheidsweg 4, bouw opslagloods/machineberging M. van den Broek, Koninginnelaan 88, bouw dakkapel H. Asveld, van Rijckevorsel van Kessellaan 20, uitbreiding woning G. Damen, Koninginnelaan 48, wijziging gevel garage J. Galiart, Lindendijk 22, herbouw 2 bijgebouwen P. Habraken, Stompersstraat 49, vergroten woonhuis + herbouw berging T. Eijkemans, Liempdseweg 12, bouw bedrijfsruimte H. Kluijtmans, Clausstraat 5, aanbouw overkapping A. van Weert, Clausstraat 3, vergroten woning

Aanvragen sloopvergunning
J. van Lieshout, Moereind 6, Best, sloop aanbouw woonhuis, Beatrixstraat 49
M. van de Berk, Vernhout 14, sloop varkensstallen A. van de Wijdeven, Bus 9, sloop bijgebouwen

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Uitbreiding berging Hoogakkerpad
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van een berging/stal aan het adres Hoogakkerpad 1 v.r.v. dhr. J. Verschuren.

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied 1997.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 1 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van ter inzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvragen kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481342

Verleende bouwvergunningen

-Markt 28, wijzigen verleende vergunning verbouw woning boven winkel
-Eversestraat 47a, verbouw garage/berging

-Hoefstraat 20, bouw garage/berging

-Boskantseweg 16a, aanbouw woning

-Lieshoutsedijk ongen., bouw woning met bijgebouw
Verleende aanlegvergunningen

-nabij Eerschot (Knoptoren), aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling

-Damianenweg 24, aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling
Sloopmelding akkoord

-Coeveringslaan 55, sloop asbesthoudend linoleum
Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481339

Vestiging Kinderdagverblijf De Mallemolen
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat door de familie Van Lieshout een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kleinschalig kinderdagverblijf in het pand gelegen aan de Boskantseweg 36a te Sint-Oedenrode.

Het onderhavige perceel is gelegen in het geldend bestemmingsplan "Kom Sint-Oedenrode". Het verzoek voldoet niet aan de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor dit specifieke gebruik.

Ingevolge artikel 19a, lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek met ingang van donderdag 1 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Een ieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481338

Milieu

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek ingevolge artikel 8.23 van de Wet milieubeheer van:


- H. Kaskens te Sint-Oedenrode, om de bij de milieuvergunning voor Ahrend Productiebedrijven Sint-Oedenrode aan het Kofferen 60 behorende voorschriften aan te vullen. Het definitieve besluit strekt ertoe om het verzoek gedeeltelijk te honoreren.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Agerland, Postbus 3096 te Heythuysen, voor een nieuwe milieuvergunning ingevolge artikel 8.1 sub b van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van de opslag van vuurwerk, gelegen aan Boskantseweg 43.

C) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- W. Schepens, Ockhuizenweg 8 te Son, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan Kerkdijk 11a van 11 juni 1974, 24 augustus 1979, 20 februari 1980 en 25 juli 1983 volledig in te trekken.

D) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- ROB Groep, Kortestraat 3, in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon-
en/of verblijfsgebouwen voor zover deze inrichting betrekking heeft op een administratiekantoor voor een inrichting aan de Kortestraat 3.


- Jo Voets v.o.f., Industrieweg 2, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op de reparatie, opslag en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's en de opslag van de daarvoor benodigde materialen, als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een inrichting aan de Industrieweg 2.


- Automobielbedrijf Kees Vervoort, Nijnselseweg 46, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op de reparatie, opslag en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's en de opslag van de daarvoor benodigde materialen, als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een inrichting aan de Nijnselseweg 46.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 1 mei 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder D genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Instellen beroep

Tegen de onder A genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 12 juni 2003 worden ingediend.
Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen een beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 29 mei 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder C genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 15 mei 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Huisvuil

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.
Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

donderdag 1 mei (vanaf 9.00 uur) en vrijdag 2 mei (tot 16.00 uur) Buurtvereniging Vressel, papiercontainer aan de Vresselseweg op het parkeerterrein Vresselse Hut (tegenover Vresselseweg 33)

zaterdag 3 mei
Oudervereniging Basisschool Dommelrode; papiercontainer bij Basisschool Dommelrode

Permanente inzameling

-Buurtschap Oud-Rijsingen ; papiercontainer aan de Ollandseweg 129
Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel.(0413)481340

Inzameling grof snoeiafval voorjaar 2003
Dit voorjaar wordt nog op 3 mei as. snoeiafval opgehaald. Bewoners in de bebouwde kom kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen, zonder zich aan te melden.
Richtlijnen:

- duidelijk zichtbaar en niet bij gemeentegroen
- vanaf 07.30 uur buiten

- gebundeld, maar niet met ijzerdraad

- boomstronken en takken mogen geen grotere doorsnee hebben dan 10 cm
- lengte per bundel maximaal 1.50 m zijn

- gewicht niet meer dan 25 kg per bundel

Snoeiafval kunt u overigens ook gratis kwijt op onze milieustraat (mits aangeboden in een personenauto of op een enkelassige aanhangwagen).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Ophalen groot wit- en bruingoed

Gratis
Voor de gratis inzameling van koelkasten/diepvriezers op vrijdag 9 mei kunt u zich telefonisch aanmelden tot dinsdag 6 mei 16.00 uur.

Niet gratis
Voor het (tegen betaling van e 18,15) ophalen van overig groot wit- en bruingoed dienen de aanmeldings-/machtigingskaarten, die u kunt ophalen bij het gemeentehuis, uiterlijk dinsdag 6 mei bij Van Kaathoven binnen te zijn.
Het op te halen apparaat dient op 9 mei om 07.30 uur voor uw huis te staan.
U kunt deze apparaten ook gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu
Tel.(0413)481340