Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen, Rhenenaar aangehouden bij uitgaansgeweld Publicatiedatum: 05-05-2003

De politie heeft afgelopen nacht op de Herenstraat in Wageningen een 22-jarige Rhenenaar aangehouden als verdachte van poging tot zware mishandeling en vernieling. De Rhenenaar wilde omstreeks twee uur 's nachts een uitgaansgelegenheid aan de Herenstraat binnengaan maar werd daar geweigerd na eerder wangedrag. Uit woede hierover zou de Rhenenaar met een glas naar een van de portiers hebben gegooid dat rakelings langs hem heen vloog. Wel raakte een ruit van de horecazaak beschadigd. De Rhenenaar werd kort hierna door gewaarschuwde agenten aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, autokraken
Publicatiedatum: 05-05-2003

Op de Caro van Eyckstraat en Else Mauhsstraat in Wageningen zijn in de nacht van zondag op maandag een drietal auto's opengebroken. Op de Else Mauhsstraat zag een getuige die nacht omstreeks drie uur een man in een geparkeerd staande auto inbreken. Nadat zij op het raam klopte ging de man er vandoor. Het zou volgens de getuige gaan om een man van ongeveer 18 tot 20 jaar met een Noordafrikaans uiterlijk, slank postuur en donkere kleding. Gewaarschuwde agenten troffen later een fiets aan die mogelijk door de dader is achtergelaten. Later bleek dat er op de Caro van Eyckstraat in twee auto's op soortgelijke wijze was ingebroken. Uit een van de twee opengebroken auto's was niets ontvreemd, over de andere auto is nog niet bekend of er iets vermist wordt. Door de politie is een buurtonderzoek gestart waarin buurtbewoners middels een formulier worden opgeroepen om te reageren op ongebruikelijke voorvallen die in verband staan met de inbraken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 05-05-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag op de Lawickse Allee in Wageningen 28 verkeersovertreders beboet bij een verkeerscontrole. Onder 300 passanten werden tussen kwart voor elf en kwart over een 11 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gereden snelheid daarbij bedroeg 87 km/u. Ook werden er 14 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die geen gordel droegen. In de categorie overige overtredingen werden nog eens drie weggebruikers bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606