Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aanhoudingen na geluidsoverlast
ALMERE Een 34-jarige man uit Almere is zondagavond op de Catalpastraat aangehouden voor bedreiging en verzet. Na een melding van een burenruzie ging de politie ter plaatse. Agenten zagen de 34-jarige en andere mensen tegen elkaar roepen. Vermoedelijke aanleiding voor de onenigheid was geluidsoverlast. De politie was ook al eerder die avond twee keer bij de betreffende 34-jarige langsgeweest om te vragen of de muziek zachter kon (na overlastmeldingen). De politie bemiddelde nu tussen de betrokkenen.Toen zij de 34-jarige wilde aanspreken, duwde en sloeg deze de agent. De 34-jarige is aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De man is geprobeerd met pepperspray onder bedwang te brengen, maar hij bleef zich verzetten. Hij is met gepast geweld aangehouden en geboeid. Een politiehond en andere politiemensen verleenden assistentie en hielden omstanders op een afstand. De verdachte die in de politiewagen een agent trapte, is overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE De politie hield zondagavond op de Danslaan een 32-jarige inwoonster aan voor belediging. Na verschillende geluidsoverlastmeldingen, deelde de politie de bewoners die een feest in de achtertuin gaven, mede dat dit de laatste waarschuwing was. De 32-jarige beledigde de politie mondeling en zij is aangehouden. Omstanders die zich ermee wilden bemoeien, zijn gevraagd om weg te gaan en gaven hieraan gehoor. De vrouw is na verhoor heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed
ALMERE Een 29-jarige automobilist uit Almere is zondagnacht op de Hogering aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 0,48 (vanaf 0,50 promille is strafbaar). De 29-jarige is dan ook zonder proces-verbaal heengezonden.
LELYSTAD Zondagnacht is een 45-jarige automobilist uit Hilversum op de Zuiderpoort aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze blies wel meer dan toegestaan, namelijk 0,70 promille. De man is met een rijverbod van 2 uur heengezonden en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanrijdingen
ALMERE Een 41-jarige bromfietser uit Almere liep zondagmiddag na een botsing met een bestelauto kneuzingen op. Vermoedelijk verleende de 59-jarige bestuurder (woonplaats Almere) van de bestelauto die van de Hogering richting Rolklaverpad reed, de bromfietser geen voorrang waardoor de twee op de kruising botsten. De bromfietser reed op het fietspad vanaf de Akker Klaverstraat richting het Bergklaverpad. Deze is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen. De bestuurder blies een promillage van 0,65. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LUTTELGEEST Een 48-jarige motorrijder uit Westhoek liep zondagavond kneuzingen op na een aanrijding op de Kuinderweg met een 19-jarige bestuurder van een bestelauto (woonplaats Emmeloord). Volgens de verklaringen wilde de motorrijder die zuidwaarts over de Kuinderweg reed, afslaan en stak zijn linkerhand uit. De automobilist achter hem zag dit vermoedelijk als teken om in te halen. De twee botsten en de motorrijder kwam ten val.

Ruzies
BANT Een 12-jarige jongen uit Bant brak zondagmiddag zijn arm op de Lange Omgang en is daarvoor per ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is dit gebeurd tijdens een ruzie op straat met een meisje uit dezelfde woonplaats.

LELYSTAD De politie heeft zondagnacht een aantal bewoners van de Jol gevraagd om geen overlast te veroorzaken; zij had namelijk meldingen van geluidsoverlast gehad. Een aantal bekenden van elkaar had vermoedelijk ruzie gekregen. Daarbij sneuvelden twee autoruiten en ramen van een woning. De schade wordt onderling geregeld.

Jeugdoverlast
ZEEWOLDE Een 13-jarige jongen uit Zeewolde kreeg zondagavond een boete van 40 euro, omdat hij overlast op de Rede voor omwonenden had veroorzaakt. Na een melding van jeugdoverlast, ging de politie ter plaatse en troffen jongeren waaronder de 13-jarige aan. Deze hadden volgens getuigen huizen en autos nat gespoten. Omdat van de 13-jarige vermoedt wordt dat deze de aanstichter was, kreeg deze een bekeuring. De namen van de overige jongeren (zes minderjarigen, allen uit Zeewolde) zijn genoteerd.

Vissers gewaarschuwd
ALMERE De politie heeft zondagavond vier vissers bij een sloot aan de Basilicumweg aangesproken. Zij waren zonder vergunning in de slot aan het vissen. De vier moesten de gevangen vis teruggooien. De politie noteerden hun namen en zij kregen een waarschuwing.

Brandstichting
ALMERE De brandweer moest zondagmiddag uitrukken voor een brand bij een bushokje op de Nieuwe Diepstraat. Het bushokje en een omgevallen boom stonden in brand. De brandweerlieden blusten de brand. Niemand raakte gewond. De politie vermoedt brandstichting.

Schuurbrand
ZEEWOLDE Op de Hazelaar bluste de brandweer zondagmiddag een brand in een schuur. De brand was ontstaan door een pan vet die vermoedelijk te lang aan had gestaan had. Niemand raakte gewond.