Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-05-2003 Persberichten districten stad Utrecht , 10.15 uur

Onder invloed

UTRECHT De politie controleerde maandagochtend om 03.45 uur een 42-jarige man uit Zeist op een bromfiets. De man ging met zijn bromfiets op de Oudegracht onderuit. Controle van de bestuurder gaf aan dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Een blaasproef aan het bureau gaf een resultaat van 585 ug/l. Over een maand zal de man zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zondagavond om 18.55 zagen agenten op de Missisippiedreef een man met zijn auto door het rode verkeerslicht rijden. Bij controle van de overtreder bleek dat de 55-jarige man uit Utrecht alcohol had gebruikt. Controle op het politiebureau gaf een uitslag van 715 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Ook hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Agressieve man

UTRECHT De politie had zondagavond rond 18.40 uur de handen vol aan een 35-jarige man uit Houten. Op de Herculeslaan lag de man laveloos op straat. Op het moment dat hij door de politie werd aangesproken werd hij agressief en begon als een wilde om zich heen te slaan. Een van de agenten raakte hierbij licht gewond aan zijn hoofd. Ook werden de agenten door de man ernstig beledigd. De man is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding woninginbreker

UTRECHT Oplettende agenten zagen zondagmiddag om 15.20 uur op de Van Sijpesteijnkade een man lopen waarvan zij wisten dat hij niet teruggekeerd was van proefverlof. Ook was bij de agenten bekend dat de man nog moest worden aangehouden voor woninginbraken. Op het moment dat de 36-jarige man uit Hoogeveen werd aangesproken rende hij weg. Na een korte achtervolging probeerde de man over een hek te klimmen en het station op te vluchten. De politieman was de vluchtende man te snel af en kon hem terwijl hij over het hek klom, in de kraag vatten. De man is voor nader verhoor ingesloten.