Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-05-2003 Persbericten district Binnensticht, 10.30 uur

Rijden onder invloed

HOLLANDSCHE RADING- Op maandagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed reed. Agenten zagen omstreeks 04.55 uur de 25-jarige man uit Vught rijden over de Rijksweg A 27. Het viel de agenten op dat de man zonder achterruit reed.De man kreeg een stopteken en agenten roken een alcohollucht. Op het bureau blies de man 340 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijke rijder

DE BILT- Op zondagmiddag werd een man aangehouden na een achtervolging.

Omstreeks 15.10 uur zagen agenten de man rijden op een bromfiets over de Westerlaan. De 18-jarige man uit Bilthoven droeg geen gordel en gaven hem een stopteken. De man dacht hier kennelijk anders over en verhoogde zijn snelheid en probeerde de agenten af te schudden. De bromfietser reed met hoge snelheid het trottoir gelegen aan de Blauwkapelseweg op en reed vervolgens de Westerlaan op. Hier speelden kinderen en deze werden gelukkig niet door de bromfietser aangereden. Uiteindelijk lukte het de agenten de man klem te rijden.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal verbaal opgemaakt ter zake gevaarlijk verkeersgedrag.