KENNISNET

Kennisnet lanceert Entree, de innovatieve digitale sleutel

Vanaf deze week kunnen onderwijsinstellingen zich aanmelden voor Entree, de nieuwe single log-on dienst van Kennisnet. Komend schooljaar plaatsen de grote uitgeverijen diverse methodesites op het besloten platform van Entree. Via Entree wordt vastgesteld wie toegang heeft tot het netwerk en wie welke content of dienst mag gebruiken. Met het principe van één single log-on kunnen docenten en leerlingen vervolgens toegang krijgen tot waardevol afgeschermd lesmateriaal.

Op 7 december 2000 ondertekenden de toenmalige minister van Onderwijs Hermans en de belangrijkste educatieve uitgeverijen een intentieverklaring tot intensieve samenwerking. Kennisnet kreeg daarbij de opdracht om Entree te ontwikkelen. De uitgeverijen spraken af om hun methodesites voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie te gaan aanbieden via Entree. Een platform voor authenticatie en autorisatie van alle gebruikers en voor in principe alle aanbieders van educatieve content en diensten.
Entree biedt docenten en leerlingen dus toegang tot besloten onderwijsmateriaal. Ook diverse instellingen en instanties, waaronder Cfi, zullen Entree gaan gebruiken voor de authenticatie en autorisatie van hun online diensten. De gebruiker kan vanaf elke pc met internetaansluiting inloggen in Entree, of dat nu thuis is, op school of in de bibliotheek. Op deze manier kan meer gedifferentieerd én op maat onderwijsmateriaal worden geboden. Bovendien zorgt Entree voor de integratie van gebruikersgegevens door schooladministratiesystemen te koppelen aan Entree. Kennisnet is daarin de trusted party voor het onderwijs; die gegevens zijn immers in vertrouwde handen. Bovendien levert deze koppeling veel gemak en tijdsbesparing op voor met name docenten en ICT-managers.

De voordelen van Entree op een rij
Meer hoogwaardige educatieve content
Eén unieke inlogcode per gebruiker
Vanaf iedere pc met internetaansluiting Ook voor secundaire onderwijsprocessen
Veiligheid en privacy gewaarborgd
Eenvoudig in gebruik en beheer
Inzicht in materiaal en gebruik

Aanbod van uitgeverijen
Vanaf het schooljaar 2003/2004 plaatsen uitgeverijen als NijghVersluys, ThiemeMeulenhoff en Wolters-Noordhoff diverse methodesites op het platform van Entree. Te denken valt aan methodes als BV in balans (Bedrijfsadministratie voor het BVE), Go for it (Engels voor het VO), Stepnet (databank voor docenten) en Moderne Wiskunde voor het VO. Het Freudenthal Instituut, expertisecentrum voor wiskunde, zal delen van WisWeb gaan aanbieden via Entree. Voor een completer overzicht van de methodesites die uitgeverijen via Entree gaan aanbieden, kijk op entree.kennisnet.nl. Daar staan ook de actuele gegevens over de Entree-pilots en de ontwikkelingen op het gebied van content van uitgeverijen en andere aanbieders.

Kennisnet en Entree
Kennisnet is de internetorganisatie voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Kennisnet stelt zich ten doel om de potentie van ICT voor het onderwijs en meer in het algemeen 'leren', maximaal te benutten. De toegevoegde waarde van Kennisnet voor het Nederlandse onderwijs ligt in het bieden van eenvoudige en doeltreffende oplossingen voor complexe problemen waarbij ICT, en Kennisnet in het bijzonder, als hulpmiddel worden ingezet om leerdoelen te bereiken. Voor de rol die Kennisnet heeft om het onderwijs te ondersteunen is innovatie essentieel. Met de diensten van Kennisnet, waaronder Entree, wordt educatieve content goed geordend, transparant, veilig en op maat voor de gebruiker aangeleverd.

entree.kennisnet.nl


---

---

Nadere informatie voor de redactie:


1. Voor de inhoud van de brochure kunt u de pdf downloaden op entree.kennisnet.nl.
Voor een gedrukte versie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Communicatie, tel. 079 329 58 95.
2. Indien gewenst kunt u hier ook het digitale beeldmerk van Entree en de screendumps van de aangesloten methodesites opvragen.
3. Een woordvoerder van Kennisnet is beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen. Ook kunt u contact opnemen voor het afnemen van een interview.

Kennisnet
Hans den Boer, communicatiemanager
telefoon 079 323 09 96
e-mail h.denboer@kennisnet.org
entree.kennisnet.nl
www.kennisnet.nl


05 mei 03 10:33