Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-05-2003
Persberichten maandagmorgen 5 mei 2003
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Eenzijdig ongeval met letsel

HOOGEVEEN Gistermiddag vond er een eenzijdig ongeval plaats op het Klaverblad Hoogeveen, lus Assen-Zwolle. Een 72-jarige autobestuurder uit Bunschoten kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de linkerberm. Door te corrigeren belandde de bestuurder via de rijbaan in de rechterberm waarna hij tegen een in deze berm staande lichtmast botste. De man werd voor onderzoek met een ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Er ontstond schade aan de auto en de lichtmast.

Aanrijding auto motor met letsel

PAPENVOORT Vond er gistermiddag een aanrijding plaats op de kruising Borgerderstraat met Papenvoort. Een over Papenvoort rijdende 65-jarige uit Heiligerlee afkomstige motorrijder verleende op de kruising met de Rolderstraat geen voorrang aan een 39-jarige autobestuurder met caravan uit Zoetermeer. Deze reed over de Borgerderstraat komende uit de richting van Borger. Gevolg was een aanrijding waarbij de motorbestuurder met onbekend letsel naar het WZA werd overgebracht.

Alcomobilisten

NOORD SLEEN EMMEN RODEN Een 34-jarige autobestuurder uit Sleen werd gistermiddag op de Middelesweg in Sleen door de politie gecontroleerd. Na onderzoek bleek de auto niet APK gekeurd te zijn, niet verzekerd te zijn en had de man alcohol, 355 ug/l., genuttigd. Voor het rijden onder invloed kreeg de man een dagvaarding. Verder deed de man vrijwillig afstand van zijn auto in verband met het rijden zonder geldige APK en verzekering. Hiervoor werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

Op de Meerdijk in Emmen viel vannacht het slingerende rijgedrag van een 24-jarige automobilist uit Musselkanaal op. Toen de man uiteindelijk zijn voertuig tot stilstand had gebracht gedroeg de man zich tijdens de controle zeer agressief waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man blies 775 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Vannacht werd op de Groningerstraat in Roden een 52-jarige Rodenaar gecontroleerd. Hij blies 235 ug/l. en kreeg hiervoor een transactie aangeboden van 190,=. Dit zelfde overkwam een 34-jarige autobestuurder uit Nieuw Weerdinge op de Wilhelminastraat in Emmen vannacht. De man blies 345 ug/l.

Rijden zonder rijbewijs

Gistermiddag reed een 29-jarige autobestuurder uit Hoogeveen over de Meppelerweg terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto van de man werd in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak

COEVORDEN Gisteren werd er ingebroken in een woning aan de Rabenhauptstraat. Bij de inbraak die gepleegd is tussen 11.20 en 13.15 uur werd foto- en filmapparatuur, geld en twee mobiele telefoons weggenomen.

Brand leegstaande woning

EMMEN Stond er gisteravond in een blok van drie woningen aan de Mr. C. L. Kniphorststraat het dak van de middelste woning in brand. De woningen, eigendom Wooncom, staan al geruime tijd leeg en worden binnenkort gesloopt. Al met al is de brandweer 3 uur, inclusief nablussen, bezig geweest de zaak te blussen. Een buurtonderzoek leverde geen resultaat op. De politie gaat uit van brandstichting.