Ingezonden persbericht


Persbericht

5 mei 2003

Software AG benoemt Nederlandse
Managing Director

~ The XML company stelt voormalig MD SAS Institute aan ~

Software AG Nederland is verheugd de aanstelling van haar nieuwe MD bekend te maken, in de persoon van de voormalige managing director van SAS Institute, Huub Janse. Janse zal verantwoordelijk worden voor het leiden van de dochteronderneming van Software AG in Nederland, bestaande uit 75 werknemers.

Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. Volgens IDC is Software AG de wereldwijde marktleider op het gebied van XML databases dankzij haar voortreffelijke Tamino XML Server. Janse s doel is die leidende positie te behouden en het bestaande klantenbestand in Nederland verder uit te breiden.

Janse was van 2000 tot nu verantwoordelijk voor de Nederlandse dochteronderneming van SAS Institute. Hiervoor werkte hij meer dan tien jaar in diverse functies bij Oracle, onder andere als directeur van channel sales en marketing en als directeur van applicaties and technologie sales.

"We zijn ervan overtuigd dat we met Huub Janse een zeer ervaren en effectieve manager in huis hebben gehaald," zei Andreas Zeitler, lid van de raad van bestuur bij Software AG. "Zijn ruime managementervaring bij zowel Oracle als SAS, die dezelfde 'go to market' modellen hebben als Software AG en ook dezelfde softwareoplossingen aan ondernemingen leveren, zijn een ideale voorbereiding op de taken die hem bij Software AG te wachten staan."

"Deze baan geeft me de mogelijkheid om in een Europese, internationale omgeving te werken en tegelijkertijd eindverantwoordelijk te zijn voor een sales georiënteerde organisatie in Nederland," zei Huub Janse. "Software AG heeft een ervaren sales en services team en een voortreffelijk klantenbestand. Ik kijk ernaar uit het team te coachen en samen met hen onze klantenportfolio verder te ontwikkelen en uit te breiden."

(292 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00Fax: 030 750 30 99
E-mail: eduard.smeets@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com