Ingezonden persbericht

Persbericht

5 Mei 2003

Salesforce.com stelt ex-Siebel Systems VP aan

~ Ramsey nieuwe voorzitter van het Distribution Comittee ~

Salesforce.com, markt- en technologieleider op het gebied van on-demand customer relationship management (CRM), heeft Craig Ramsey, oud vice-president worldwide sales bij Siebel Systems, aangesteld als voorzitter van het Distribution Comittee. Bovendien zal Ramsey plaatsnemen in de Raad van Bestuur.

Als voorzitter van het Distribution Comittee zal Ramsey de verantwoordelijkheid dragen voor de wereldwijde distributiestrategie van salesforce.com. Daarnaast zal Ramsey onderdeel gaan uitmaken van de Raad van Bestuur, die bestaat uit Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com, Halsey Minor, oprichter van CNET, Stratton Sclavos, president en CEO van VeriSign en Magdalena Yesil van U.S. Venture Partners. Hij neemt de plaats in van Lawrence J. Ellison, voorzitter en CEO van Oracle Corporation en tevens salesforce.com's eerste externe investeerder.

"Met salesforce.com's recentelijke succesvolle implementaties bij Cigna, Nokia, Avis en AOL, heeft het bedrijf de vraag naar on-demand computing aanzienlijk vergroot," zei Ramsey. "Het feit dat salesforce.com nu winstgevend is, laat zien wat voor impact een goed ontwikkelde distributiestrategie kan hebben op een bedrijf. Mijn taak is dan ook om deze stijgende lijn voort te zetten en om samen met het bedrijf nieuwe strategieën te ontwikkelen om de groeiende dominantie in on-demand computing verder uit te breiden."

Ramsey was werkzaam als vice-president worldwide sales bij Siebel Systems. In deze functie heeft hij erop toegezien dat de verkopen van $4 miljoen naar meer dan $1.5 miljard zijn uitgebreid. Voordat hij bij Siebel in dienst trad, was Ramsey vice-president US verkopen bij Oracle Corporation. Daarvoor werkte hij zowel bij Amdahl als bij andere hightech software- en hardware bedrijven. Ramsey begon zijn technologiecarrière in 1968 bij IBM.

"Het is mij een groot genoegen Craig Ramsey te verwelkomen in onze Raad van Bestuur," zei Benioff. "Na meer dan 17 jaar met Craig te hebben gewerkt, weet ik uit ervaring dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van onze distributiestrategie. Bovendien is hij de uitgewezen persoon om ons het einde van software -beleid verder uit te breiden. We hadden geen betere kandidaat voor deze sleutelpositie aan kunnen trekken."

Salesforce.com heeft momenteel meer dan 6.000 klanten en 80.000 gebruikers in 107 landen, waarmee haar oplossing 's werelds meest succesvolle on-demand oplossing is.

Voor meer informatie over salesforce.com kunt u de virtuele perskamer van LEWIS bezoeken op www.lewisvpr.com/clients/salesforce.html

(385 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over salesforce.com
Salesforce.com levert customer relationship management (CRM) applicaties en biedt deze aan als schaalbare on demand services. De salesforce.com productserie - Team Edition, Professional Edition, Enterprise Edition, Wireless Edition en Offline Edition- geeft bedrijven een volledig 360-graden overzicht van de klant. De succesvolle CRM-oplossingen van het bedrijf bieden geïntegreerde online sales force-automatisering, management van de klantenservice, helpdesk toepassingen en geautomatiseerde marketingapplicaties. Hiermee kunnen bedrijven op een succesvolle manier communiceren met klanten wereldwijd. Het bedrijf heeft aanzienlijke waardering vanuit de branche ontvangen, waaronder twee vijf-sterren 'ratings' van PC Magazine, twee Deploy Awards van InfoWorld, Red Herring 100, Upsite Hot 100, Investor s Choice Award van Enterprise Outlook, Editors Choice van TMCLabs, Top 10 CRM Implementation van de Aberdeen Group en InfoWorld s 2001 CRM Technology of the Year. Salesforce.com is opgericht in 1999 en heeft haar hoofdkantoor in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië.

Salesforce.com is een geregistreerd handelsmerk van salesforce.com, Inc., San Francisco, California. Alle andere gebruikte handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven, Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv/yvonnev/lilianv@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA: Tel: +353 1 272 3517Fax: +353 1 272 3501
E-mail: afennell@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com