Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INTERNATIONAAL CONCOURS HIPPIQUE EINDHOVEN:

OPBOUW BEGINT

EINDHOVEN 5 MEI - Op woensdag 7 mei aanstaande start de opbouw van het Internationaal Concours Hippique Eindhoven dat gehouden wordt van 29 mei tot en met 1 juni op het terrein bij de Karpendonkse Plas. Maar liefst 16 werkdagen zijn er nodig om ongeveer 4500 vierkante meter tent, 3 tribunes, ruim 200 stallen en de complete piste te bouwen.

De totale accommodatie is ten opzichte van voorgaande jaren 180 graden gedraaid. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor het publiek, de catering en het promodorp met verkoopstands. Daarnaast biedt het draaien van de accommodatie weer zicht op de Karpendonkse Plas dat ten goede komt van het natuurlijke karakter van de springderby op zondag 1 juni.

De crisis rond de vogelpest dreigt al weken roet in het eten te gooien van het concours hippique in Eindhoven. De regelgeving vanuit het Ministerie van Landbouw en de RVV is niet eenduidig of een paardensportevenement in de stad doorgang mag hebben. Toch gaat de organisatie ervan uit dat het concours gewoon plaatsvindt. Paarden kunnen het virus volgens de laatste onderzoeken niet overbrengen en bovendien komen de deelnemende paarden vaak van zeer professionele stallen waar geen pluimvee is te vinden.

image0013.gif

Noot voor de redactie,