Politie IJsselland

PERSBERICHT



Zwolle- 5 mei 2003.

Internationale politieoefening in Oldenburg, Duitsland


Nederlandse eenheden oefenen gezamenlijk met de "Bereitschaftspolizei Oldenburg"



In het kader van een zich veranderende bilaterale verdragssituatie lijken toekomstige grensoverschrijdende gezamenlijke politiële acties tot de mogelijkheden te behoren.

Daarom zal er in de periode van 6 tot 9 mei 2003 een gezamenlijke oefening tussen Nederlandse politie-eenheden uit Groningen, Friesland, Drenthe, IJsselland en Twente, met Duitse eenheden van de 'Bereitschaftspolizei Oldenburg' plaatsvinden.

Deze derde internationale oefening moet volgens de ME-commandant van de 'Bereitschaftspolizei Oldenburg', Polizeioberrat Peter Wempe, ertoe dienen de verschillende tactieken en materialen te leren kennen en de persoonlijke contacten te intensiveren.

Als waarnemers hebben zich verschillende gasten uit het binnen- en buitenland aangekondigd, zoals o.a. politiefunctionarissen uit Kroatië

Uitgangspositie voor de oefening is een omvangrijke demonstratie. Daarna zullen de mobiele eenheden van de Nederlandse politie samen met hun Duitse collega's op het terrein van de Fliegenhorstkazerne Oldenburg dagelijks van 13.00 uur tot in de vroege avonduren temidden van leegstaande gebouwen oefenen.

Circa 100 studenten van de 'Fachhochschule für Verwaltung und Rechtspflege, Fachbereich Polizei' zullen als demonstranten de politie-eenheden in deze oefensituatie weerstand bieden.

Van tijd tot tijd zullen aan deze oefening ook de 'Hubschrauberstaffel', de hondengeleiders, de bereden groep en de technische eenheden van de 'Bereitschaftspolizei' deelnemen.


Woensdag, 7 mei 2003 vanaf 13.00 uur wordt er een persconferentie gehouden op het terrein van de voormalige Fliegenhorstkazerne in Oldenburg, Duitsland.

Namens Gerd Hespe, Polizeihauptkommissar, zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse media hiervoor van harte uitgenodigd.



Voor nadere bijzonderheden kunt u contact opnemen met

Ernest Zinsmeyer
Bureau Communicatie,

Tel: 0592-361127



---- --