Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.30 uur

Aanrijding met politieauto

NIEUWEGEIN Surveillerende agenten zagen zondagochtend rond 11.45 uur op de Plettenburgerbaan een auto met hoge snelheid rijden.

In de auto zaten twee jongens die kennelijk de leeftijd van achttien jaar nog niet hadden. De bestuurder reed door rood en bij het zien van de politie verhoogde hij nog zijn snelheid en maakte hij verschillende overtredingen.
Op de kruising met de Zuidsteedseweg stond een politieauto op de rijbaan. Aan beide zijden van de politieauto was voldoende ruimte om te passeren. De bestuurder ramde echter frontaal tegen de politieauto. De twee autos raakten zwaar beschadigd.

De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein en een passagier van 14 jaar uit Nieuwegein werden aangehouden. De herkomst van de auto is tot nu toe onduidelijk.

Motorrijder van de dijk

NIEUWEGEIN Op de Lekdijk Oost raakte zondagmiddag om 16.45 uur een 23-jarige motorrijder uit Den Haag de macht over het stuur van zijn motor kwijt. Hij en zijn 32-jarige passagier belandde onder aan de dijk tegen het prikkeldraad. De bestuurder raakte hierdoor gewond aan zijn nek en handen. Hij is door de ambulancedienst naar het Anthoniusziekenhuis gebracht. De motor is weggetakeld.